FZ Top 20 van de Zomer 2014

Helaas, de zomer is ten einde en de herfst gaat weer beginnen. Ik was zelf eigenlijk wel eens benieuwd naar de grootste hits in mijn chart van deze zomer. Dit is de FZ Top 20 van de succesvolste tracks uit de 13 FZ Top 40-lijsten die afgelopen zomer zijn verschenen. 

Van iedere week heb ik alleen de top 10 meegenomen, om mezelf wat werk te besparen.

20. Rixton – Wait On Me
Bekijk op YouTube

“Wait On Me” is de succesvolle opvolger van nummer 1-hit “Me And My Broken Heart”. “Wait On Me” stond deze zomer vier weken in de top 10, met #5 als hoogste positie.

19. Cro – Traum
Bekijk op YouTube

De succesvolste Duitstalige FZ Top 40-ooit is toch wel “Traum” van raop-koning Cro. Het nummer stond drie weken in de top 10, met #6 als hoogste positie. In dit lijstje evenveel punten als de nummer 19.

#18. DJ Fresh ft. Ellie Goulding – Flashlight
Bekijk op YouTube

Oorspronkelijk een albumtrack op Ellie Goulding’s album Halcyon Days, maar dit jaar uitgebracht als nieuwe single van DJ Fresh, met een paar extra synths. “Flashlight” bracht drie weken door in de top 10, waarvan twee weken op #6.

#17. Anders Nilsen – Salsa Tequila
Bekijk op YouTube

Hoe maak je een hit? Gewoon een goede beat, een saxofoon en wat random Spaanse woorden. En het is ook nog eens écht een hit geworden! “Salsa Tequila” van de Noorse comedian Anders Nilsen stond drie weken in de top 10, met #6 als hoogste positie.

#16. Christina Grimmie – Must Be Love
Bekijk op YouTube

“Must Be Love” van de Amerikaanse ex-deelneemster van The Voice, Christina Grimmie, stond deze zomer drie weken in de top 10, waarvan op dit moment nog genoteerd op de piekpositie: #4.

#15. Tiësto ft. Matthew Koma – Wasted
Bekijk op YouTube

Het eerste (deels-)Nederlandse product dat we tegenkomen in deze lijst! “Wasted” stond deze zomer drie weken in de top 10, met #4 als hoogste positie.

#14. Iggy Azalea ft. Charli XCX – Fancy
Bekijk op YouTube

De meeste punten scoorde “Fancy” in de lente, maar ook in de zomer was dit nummer een grote hit in de FZ Top 40. Deze zomer stond het nummer twee weken in de top 10, met #2 als hoogste positie. In de lente is “Fancy” ook niet hoger gekomen dan #2.

#13. Oliver Heldens ft. Becky Hill – Gecko (Overdrive)
Bekijk op YouTube

In de lente stond deze vocale remake van “Gecko” al een week op #1, en Oliver Heldens werd hiermee de jongste artiest met een nummer 1-hit ooit. Deze zomer stond “Gecko (Overdrive)” twee weken in de top 10, met #3 als hoogste positie.

#12. Lilly Wood & The Prick – Prayer In C (Robin Schulz remix)
Bekijk op YouTube

Europees gezien dé zomerhit van dit jaar! In de FZ Top 40 stond “Prayer In C” vijf weken in de top 10, met #4 als hoogste positie.

#11. Taylor Swift – Shake It Off
Bekijk op YouTube

Zeer recent en toch al in deze lijst. “Shake It Off” is de eerste single van Swift’s komende album 1989, dat eind oktober moet verschijnen. In de FZ Top 40 vier weken in de top 10, waarvan één week op #1!

#10. Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj – Bang Bang
Bekijk op YouTube

Eind juli kwam deze samenwerking tussen Jessie J, Ariana Grande en Nicki Minaj binnen in de top 3 van de FZ Top 40. #3 bleef de hoogste positie, met zeven weken top 10 in de afgelopen zomer.

#9. Robin – Kesärenkaat
Bekijk op YouTube

“Kesärenkaat” is deze zomer uitgegroeid tot de grootste Finstalige hit in de geschiedenis van mijn chart. Vijf weken in de top 10, met #4 als hoogste positie.

#8. Hilary Duff – All About You
Bekijk op YouTube

Op #8 staat Hilary Duff met haar “All About You”. Ze stond deze zomer vijf weken in de top 10, met #3 als hoogste positie.

#7. Charli XCX – Break The Rules
Bekijk op YouTube

Vier weken in de top 10, en deze week (week 38) zelfs op nummer 1: “Break The Rules” van Charli XCX, de opvolger van “Boom Clap”, die deze top 20 helaas niet gehaald heeft.

#6. Owl City  – Wolf Bite
Bekijk op YouTube

In mijn Owl City Top 40 al op #27, en in deze lijst op #8: “Wolf Bite” van Owl City! Afgelopen zomer stond dit nummer zes weken in de top 10, waarvan één week op #1.

#5. Demi Lovato ft. Cher Lloyd – Really Don’t Care
Bekijk op YouTube

“Really Don’t Care” bezorgde Demi Lovato haar tweede nummer 1-hit in de FZ Top 40. Ze stond deze zomer niet alleen op nummer 1, maar ook zes weken in de top 10.

#4. Iggy Azalea ft. Rita Ora – Black Widow
Bekijk op YouTube

Niet alleen “Fancy” was een hit dit jaar, maar “Black Widow” ook! Deze zomer stond het nummer acht weken in de top 10, en één week (van de twee) op nummer 1.

#3. The Script – Superheroes
Bekijk op YouTube

Acht weken in de top 10, en ook nog eens drie weken op nummer 1: “Superheroes”. De leadsingle van The Script’s nieuwste album bezorgde de band hun eerste nummer 1-hit.

#2. Ariana Grande ft. Zedd – Break Free
Bekijk op YouTube

Daar hebben we haar een tweede keer: de Amerikaanse zangeres Ariana Grande! Nu niet met hulp van Jessie J en Nicki Minaj, maar van de Duitse dj/producer Zedd. “Break Free” stond deze zomer twee weken op #1 en in totaal tien weken in de top 10.

#1. Maroon 5 – Maps
Bekijk de YouTube

Zomers is het nummer misschien niet, maar “Maps” van Maroon 5 is wel de grootste top 10-hit van deze zomer in de FZ Top 40! Elf weken in de top 10, waarvan twee op #1.

Advertisements
This entry was posted in FZ Top 40, Hitlijst. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s