Hitfeiten FZ Top 40 (week 41)

Hitfeiten bij FZ Top 40 – week 41-2013

Avicii toe aan derde nummer 1-hit…
…achter elkaar! In week 27, 28 en 30 t/m 37 stond Wake Me Up op nummer 1. In week 38 t/m 40 wist You Make Me de koppositie bezet te houden, en deze week staat Hey Brother op nummer 1! Dit is de derde nummer 1-hit achter elkaar voor Avicii, een ongelooflijke zege dus.

Hey Brother komt op nummer 1 binnen. Het is het vierde debuut op #1. Eerdere binnenkomers op de eerste positie:

1. Owl City & Carly Rae Jepsen – Good Time op 28 juni 2013 (8 weken op #1)
2. Demi Lovato – Heart Attack op 7 maart 2013 (2 weken op #1)
3. Avril Lavigne – Here’s To Never Growing Up op 18 april 2013 (6 weken op #1)
En nu komt daar dus bij:
4. Avicii ft. Dan Tyminski – Hey Brother op 10 oktober 2013 (tot nu toe 1 week op #1)

Vier binnenkomers hoger dan #20
Dat is best bijzonder! Avicii komt natuurlijk binnen op #1. De tweede nieuwe staat op #3 en is voor Avril Lavigne’s nieuwe single in samenwerking met Nickelback-zanger Chad Kroeger. De derde binnenkomer van deze week staat op #12 en is voor Elastic Heart, de ex-DailyDancer van Sia, The Weeknd en Diplo. Voor The Weeknd en Diplo is het de eerste FZ Top 40-hit. De vierde nieuwe is ex-SuperPlaat Team van de 17-jarige Nieuw-Zeelandse zangeres Lorde, die binnenkomt op #17! Haar vorige single, Royals, staat genoteerd op #20 deze week.

De laatste binnenkomer, die niet boven positie #20 staat, is A Light That Never Comes van Linkin Park en Steve Aoki op #29! Linkin Park. Linkin Park heeft al twee keer eerder in de FZ Top 40 gestaan. Met Castle of Glass en Lost In The Echo. Steve Aoki heeft nog nooit eerder in de lijst gestaan.

Twee grote stijgers
Zedd is een succesvolle dj in de FZ Top 40! Clarity kwam tot #6 en Spectrum tot #3. Nu is het aan Stay The Night om te gaat scoren, en dat lukt aardig! Het nummer stijgt in de derde week van #12 naar #5.

De tweede stijger is voor de eerste FZ Top 40-hit voor de Canadese band Hedley. Anything stijgt in de tweede week van #22 naar #15!

De schijven
Pitbull is geen onbekende naam meer in de FZ Top 40. Al tien hits, en nog niet klaar met scoren! Verder is Pitbull een man van de schijven. Hij scoorde in totaal al zes DailyDancers, en nu voor het eerst een SuperPlaat! Timber heeft het nummer, en is volgens Pitbull zelf geïnspireerd door Wake Me Up van Avicii! Wordt dit ook een nummer 1?

Vorig jaar scoorde deze Nederlandse dj al een DailyDancer met Can’t Stop Me, en leverde hem een klein hitje in de FZ Top 40 op. Natuurlijk gaat dit over Afrojack! Hij scoort de beste danceplaat van deze week met zijn nieuwe single The Spark!

Jaarlijst en allertijdenlijst
December duurt niet lang meer, en daarom geef ik elke week een klein beetje informatie weg.

In 2013 stonden er tot nu toe 252 hits in de FZ Top 40. Als we hier een berekening aan vast knopen, zal het aantal hits uiteindelijk ongeveer 319 zijn, veel meer dan in 2012! Het uiteindelijke aantal zal iets minder zijn aangezien het aantal binnenkomers iets aan het afnemen is (gemiddeld gezien).

In totaal hebben er sinds 5 januari 2012 maarliefst 491 hits in de FZ Top 40 gestaan! Dat wil dus zeggen dat de 500ste hit waarschijnlijk wordt gescoord in week 43 van dit jaar!

Binnenkort maak ik bekend tussen welke vijf tracks de race om de jaarlijst-nummer 1 dit jaar gaat! Ik kan wel alvast vertellen dat er tot nu toe (dit kalenderjaar) 15 nummers met meer dan 400 punten hebben! Vorig jaar waren dit er uiteindelijk 17.

Nog 11 weken tot oudjaar, en volgend weekend weer een vers hitfeitenbericht!

Advertisements
This entry was posted in Hitlijsten. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s