Hitfeiten FZ Top 40 (week 40)

Ze zijn weer terug op Flip Music: de FZ Top 40-hifeiten! De nieuwe FZ Top 40 is iedere week vanaf donderdag te bekijken op het FZ Top 40-blog.

Top 3: 2013 – het jaar van Avicii
Al 11 weken achter elkaar, en al 13 weken in totaal staat Avicii op nummer 1! Wake Me Up stond 10 weken op nummer 1, en opvolger You Make Me inmiddels al drie weken! Nog nooit stond één artiest zo lang op nummer 1, en al helemaal niet zo lang achter elkaar!

Er vormt zich bedreiging voor Avicii, want Jason DeRülo scoort deze week zijn eerste top 3-hit met Talk Dirty! Samen met 2 Chainz stijgt hij van #6 naar #2, een nieuwe hoogste positie voor de track. Ook de Noorse gasten van Ylvis vormen een bedreiging voor de nummer 1, want The Fox stijgt deze week van #5 naar #3!

Papaoutai 20 weken genoteerd
Stromae’s hit Papaoutai staat na 20 weken notering nog steeds op #9! Misschien wordt dit wel de nummer 1-hit in de jaarlijst! Papaoutai heeft helaas nooit op nummer 1 gestaan, omdat Avicii’s zomerhit Wake Me Up te groot was. Stromae stond wel in totaal vijf weken op de tweede positie.

Zedd op weg naar derde top 10-hit
Vorig jaar scoorde de Duitse dj en producer Zedd twee top 10-hits met Spectrum en Clarity (met de eerste zelfs top drie), en nu probeert hij het weer! Zijn nieuwe single Stay The Night met Hayley Williams (zangeres van Paramore) stijgt hij deze week van #18 naar #12, en dus wellicht volgende week in de top 10!

Vijf nieuwkomers
De hoogste nieuwe staat deze week op #21 genoteerd, en is voor Macklemore & Ryan Lewis. Het duo scoort zijn vierde FZ Top 40-hit. Thrift Shop werd nummer 1, Same Love nummer 2 en Can’t Hold Us nummer 3. Daarna kwam nog Wing$, maar die bleef steken in de Tip 30. White Walls heet de nieuwste, en was vorige week SuperPlaat.

De tweede nieuwkomer staat op #22 en is voor de Canadese band Hedley! Ze hadden vorig jaar een grote hit in Canada met Kiss You Inside Out. Deze wist de FZ Top 40 helaas niet te halen, maar met Anything is het Hedley wel gelukt!

In januari kwam Suit & Tie, de comeback-single van Justin Timberlake uit! En nu zijn we alweer bij zijn zesde FZ Top 40-hit in 2013! TKO is de tweede single van het vervolg op zijn in het voorjaar uitgekomen album: The 20/20 Experience (2 of 2)TKO komt nieuw binnen op #27!

Deze maand kwam Fire Within, het nieuwe album van de Engelse-zangeres-met-Nederlandse-roots Birdy uit. De leadsingle van het album, Wings staat momenteel nog te trappelen in de Tip 30, terwijl opvolger No Angel al binnenkomt in de FZ Top 40, op #38! Birdy scoorde in 2012 ook al twee hits, met Skinny Love en People Help The People.

De vijfde en laatste binnenkomer is voor ex-DailyDancer Dimitto (Let Go) van Kato, een Deense dj en producer, en Safri Duo, bekend van Play-A-Live (The Bongo Song) uit 2001. Op de track  hoor je ook Peter Bjørnskov, een Deense zanger en producer.

SuperPlaat naar derde single Lorde
Ze is 16 jaar, Nieuw-Zeelands, en heeft een nummer 1-hit de VS: Lorde! Met Royals staat ze op dit moment in de FZ Top 40. Opvolger The Love Club is nike geworden, maar derde single van het album Pure HeroineTeamscoort deze week de SuperPlaat!

DailyDancer naar Hunger Games-track van Sia
Ze scoorde in de FZ Top 40 al een nummer 1-hit met Flo Rida en een nummer 2-hit met David Guetta, maar als lead artist is het haar nog nooit gelukt om een hit te scoren in de lijst! Daar gaat verandering in komen, want (net als Coldplay) heeft ze een single uitgebracht van de Hunger Games: Catching Fire soundtrack! Het nummer heet Elastic Heart, waarop ze hulp krijgt van The Weeknd en Diplo. Ze doet goede zaken, want ze scoort meteen de DailyDancer van deze week!

Een kijkje in de jaarlijst 2013 en allertijdenlijst
Vanaf deze week krijg je tot en met eind december een kijkje in de (voorlopige) jaarlijst van 2013 en de (voorlopige) allertijdenlijst van de FZ Top 40!

Dit jaar stonden er tot nu toe 247 hits in de FZ Top 40, en 486 hits sinds 5 januari 2012. De minst scorende hit allertijden blijft nog steeds One Day van LMFAO, die in de allereerste FZ Top 40 op #40 stond, en daarna verdween. De minst scorende hit uit 2013 is tot nu toe She Wolf van David Guetta en Sia, die in week 1 van 2013 op #40 stond.

De top 15 van de jaarlijst van 2013 bestaat tot nu toe uit de volgende nummers:
WILLEKEURIGE VOLGORDE!

Macklemore & Ryan Lewis ft. Wanz – Thrift Shop
Avicii ft. Aloe Blacc – Wake Me Up
Stromae – Papaoutai
Justin Timberlake – Mirrors
Mika ft. Ariana Grande – Popular Song
Ellie Goulding – Burn
Macklemore & Ryan Lewis ft. Ray Dalton – Can’t Hold Us
Rihanna ft. Mikky Ekko – Stay
Daft Punk ft. Pharrell – Get Lucky
Avril Lavigne – Here’s To Never Growing Up
P!NK ft. Nate Ruess – Just Give Me A Reason
Naughty Boy ft. Sam Smith – La La La
Justin Timberlake ft. Jay-Z – Suit & Tie
Wax – Rosana
Robin Thicke ft. T.I. & Pharrell – Blurred Lines

De volledige, complete top wordt bekend gemaakt in de laatste week van december.

Advertisements
This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s