Billboard Hot 100 viert 55ste verjaardag

Hoera! De Billboard Hot 100, de grootste hitlijst van de Verenigde Staten viert deze week haar vijfenvijftigste verjaardag. Omdat dit volgens Billboard een speciale gebeurtenis is, onthulde de website deze week de top 100 van de succesvolste hits uit de Billboard Hot 100 allertijden!

Het Amerikaanse tijdschrift Billboard bestaat sinds 1894, en wordt sinds 1900 wekelijks uitgegeven. Het eerste nummer kostte slechts 10 dollarcent, bevatte 8 pagina’s, en verscheen op 1 november 1894.

In 1914 begon Billboard Magazine met het publiceren van lijstjes zoals “Popular Songs Heard In Vaudeville Theaters Last Week” en “The Billboard’s Song Hints”. Op 27 juli 1940 verscheen de eerste editie van de “Billboard Best Sellers Chart”. De eerste nummer 1-hit in die lijst was I’ll Never Smile Again van Tommy Dorsey. Op 9 augustus ging deze hitlijst over in de “Billboard Hot 100”, zoals wij deze vandaag nog kennen. De eerste Hot 100-nummer 1-hit was Poor Little Fool van Ricky Nelson.

Deze week onthulde Billboard de top 100 allertijden van de lijst, die in zijn geheel hier of hier te bekijken is.

Dit is de nummer 1: Chubby Checker – The Twist. Een liedje uit de jaren ’60, dat ik – vanzelfsprekend – niet ken.

Maar er zijn genoeg liedjes binnen de top 100 die ik wél ken! Mijn tip: bekijk de lijst in ieder geval even, en misschien kom je nog iets leuks tegen wat je nog niet kende, of alweer vergeten was!

Deze week staat Robin Thicke op #1 in de Billboard Hot 100 met Blurred Lines. Ik verheug me in ieder geval al op 2058, dan bestaat de Hot 100 namelijk 100 jaar! Of ik verheug me gewoon op het 50-jarig bestaan van Nederlandse Top 40, dat is namelijk eerder… in 2015.


Macarena van Los Del Rio stond in de Bayside Boys Remix veertien weken op nummer 1 in 1996, en was dé zomerhit van dat jaar in Amerika.

Advertisements
This entry was posted in Billboard Hot 100, Hitlijst, specials. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s