Over de grenzen: week 30-2013 – zomereditie (deel 2)

De beste zomerhits van buiten de landsgrenzen staan hier voor je klaar!

Duitsland
Een Canadees-Libanese zanger die een zomerhit scoort in Duitsland. Volg je het nog? Ik wel, want dit nummer blijft snel hangen. Brand New Day heet het!

Frankrijk
Kevin Bonnet, beter bekend als Keen’V, weet wel hoe hij hits moet scoren! In 2011 en 2012 scoorde hij al hits met o.a. Les Mots en J’Amerais Trop, en nu is hij opweg naar een nieuwe zomerse hit: La Vie Du Bon Coté, met assistentie van zangeres Lorelei B.

Spanje
Zangeres Pastora Soler is geen nieuwkomer meer, in de Spaanstalige muziekwereld. Ze brengt dit jaar namelijk al haar elfde album uit! Deze week premieerde ze haar nieuwe single Te Despertaré.

België
Een artiest die een zomerhit scoort, is en blijft meestal een eendagsvlieg, en scoort vooral niet het jaar erna nóg een grote hit. Dit is de Dominicaanse Henry Mendéz wel aan het gebeuren. Vorig jaar scoorde hij in een groot deel van Europa met Rayos De Sol, en dit jaar probeert hij het met Mi Reina, en dat gaat ‘m goed af hoor!

Roemenië
Ken je Dragostea Din Tei nog? Daarmee scoorde de Moldavische boyband O-Zone in 2004 een grote hit. In 2005 stopte de  groep, en in 2010 besloot Dan Balan (lid van de groep) zijn eerste solo-single uit te brengen. Nu is Balan toe aan zijn achtste solo-single, genaamd Lendo Calendo, een collab met zangeres Tany Vander en rapper Brasco. In Roemenië is het al een hit!

 

Advertisements
This entry was posted in Over de grenzen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s