FZ Top 40: hitfeiten (week 29)

De FZ Top 40 hitfeiten zijn terug! Vandaag de hitfeiten van week 29-2013!

Top 10
De twaalfde nummer 1-hit van 2013 mag er zijn: Holy Grail van Jay-Z en Justin Timberlake stijgt deze week van #3 naar #1! Hierbij zakken Avicii & Aloe Blacc naar #2 met Wake Me Up, en Naughty Boy & Sam Smith met La La La naar #3! Vorige week een superstijger, deze week blijven staan op de 4e positie: MKTO met zomerhit-in-wording Classic! De vijfde positie is weggelegd voor Stromae, met het  zomerse Papaoutai, met superstijger omhoog van #16 naar #5! Op #6 vinden we Lawson, #7 is voor Icona Pop, #8 voor Wax, #9 is Austin Mahone en de tiende positie is voor Sean Paul met Other Side Of Love. De Jamaicaan stijgt deze week acht plaatsen.

Binnenkomers
Deze week zijn er vijf nieuwkomers. De hoogste nieuwe staat op #12 en is voor de Britse band Bastille met Laura Palmer! Voorganger Pompeii stond ook in de FZ Top 40, en kwam tot de negende positie. De volgende binnenkomer staat op #19, en betreft de zesde hit voor Ellie Goulding. Burn is een single die op de re-release van het album Halcyon staat.
Ook nieuw, op #29, zijn Robin Thicke & Kendrick Lamar met Give It 2 U! Voor Thicke is dit de derde FZ Top 40-hit, voor Kendrick Lamar is het de eerste.
Nóg een lekkere zomerhit: Mi Mi Mi van de Russische groep Serebro is nieuw op #30! En tot slot, is de laatste binnenkomer voor OneRepublic met Counting Stars op #33!

Superstijgers
De vereisten voor een superstijger zijn, dat het liedje minimaal zes plaatsen stijgt boven positie #25. Onder de #25 kan een het alleen een superstijger worden als het tien plaatsen over meer stijgt.

Er zijn deze week vier superstijgers. De eerste is voor Stromae’s eerdergenoemde Papaoutai, deze week van #16 naar #5. De tweede is voor Sean Paul. Van #18 naar #10 met Other Side Of Love. Nummer drie gaat van #30 naar #20 en is Zomer van de Nederlandse dj Bakermat! Tot slot stijgt Major Lazer veertien plaatsen terug, naar #22, met Bubble Butt!

Lijstverlaters
De lijstverlaters van deze week zijn: Envy – Am I Wrong na 3 weken, Duck Sauce – It’s You na 2 weken, Bruno Mars – Treasure na 11 weken, CLMD, Kish & Fröder – The Stockholm Syndrome na 3 weken, en Owl City – Metropolis na 8 weken notering!

De schijven van de week
De SuperPlaat van deze week is voor Avril Lavigne’s tweede single van haar nog te verschijnen album: Rock N Roll, die ze deze week premieerde! Voor Avril is het de tweede SuperPlaat in vier maanden tijd. Here’s To Never Growing Up pakte namelijk eerder deze schijf, en stond vervolgens maarliefst zes weken op nummer 1.

In het lijstje met de artiesten die de meeste DailyDancers op hun naam hebben staan, staat David Guetta op nummer 1. Hij pakte voor het laatst een schijf met Play Hard. Maar achter deze beste man staat de Schotse dj Calvin Harris! Hij scoort deze week zijn vijfde DailyDancer, en derde van het jaar 2013! Thinking About You is de achtste single van Harris’ album 18 Months, en Calvin stond al 9 keer in de FZ Top 40. Dit wordt dus zeker weten zijn tiende!

Tip 30
Er zijn deze week zeven nieuwkomers in de Tip 30, het lijstje aanstormende hits voor in de FZ Top 40. Dit zijn hits van Avril Lavigne (SuperPlaat), Calvin Harris & Ayah Marar (DailyDancer), Panic! At The Disco, Imagine Dragons, Victoria Justice, Bastille en Matt Cardle & Melanie C!

Advertisements
This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s