FZ Top 40 hitfeiten (week 21)

Hier het FZ Top 40 hitfeitenverslag van week 21-2013!

Top 3
Here’s To Never Growing Up is alweer de tweede Canadese nummer 1-hit in de FZ Top 40 van zes weken duur. Vorig jaar stonden K’Naan & Nelly Furtado 6 weken op #1 met Is Anybody Out There? en eindigden op de 3e positie in de jaarlijst van 2012!
Get Lucky van Daft Punk & Pharrell is volgende week misschien wel de nieuwe nummer 1, want ze stijgen van #9 naar #2! En beoogd zomerhit Rosana van Wax zakt van #2 naar #3.

Overige top 10
Jason DeRülo blijft staan op #4, Mika & Ariana Grande zakken twee plaatsen naar #5, Owl City komt nieuw binnen met Metropolis op de 6e positie, Bruno’s Treasure gaat een plaats omhoog, Armin zakt twee plaatsen, Nabiha met Mind The Gap gaat van #5 naar #9, en Ke$ha’s Crazy Kids stijgt terug de top 10 in, van #11 naar #10!

Nieuw in de FZ Top 40
Deze week zijn er zes nieuwkomers, waarvan Owl City’s Metropolis de hoogste is op positie zes. Wordt dit Owl’s 4e nummer 1-hit? De tweede nieuwkomer is voor ex-DailyDancer Papaoutai, de nieuwe single van Stromae, op #25! Vervolgens een oude bekende in de lijst. Op #27 komt Alex Clare (bekend van Too Close) nieuw binnen, met dance-track Endorphins, met Sub Focus. Volgende nieuwkomer staat op #30 en is voor Swedish House Mafia-lid Sebastian Ingrosso, landgenoot John Martin en Australische dj Tommy Trash: Reload! Overigens de tweede track ooit in de FZ Top 40 met die titel.
Op de 31ste positie scoort de virtuele band Studio Killers hun derde FZ Top 40-hit met het nummer Jenny! De laatste nieuwkomer staat op #39 en is voor Olly Murs, met zijn nieuwe single Dear Darlin’!

Grootste stijger naar…
Emmelie de Forest is de winnares van het Eurovisiesongfestival 2013en gaat daarom in de 7e week notering nog naar haar piek, en stijgt van #31 naar #13! Andere superstijgers deze week zijn Jennifer Lopez & Pitbull en The Wanted!

Uit de lijst
De lijstverlaters van deze week zijn: ex-nummer 1-hit’s Heart Attack en My Songs Know…, verder verlaten ook de singles van DJ BoBo, PSY, Margaret en One Direction de lijst.

De schijven van de week
De SuperPlaat van deze week gaat naar twee artiesten die nooit eerder in de FZ Top 40 hebben gestaan: de Britten van Naughty Boy, samen met zanger Sam Smith! Ze scoren samen de aanstekelijke en zomerse hit La La La!

En de DailyDancer gaat naar twee Nederlanders: Quintino, bekend van de top 10-hit Epic (met Sandro Silva), en Alvaro, die niet eerder in de FZ Top 40 heeft gestaan. Samen scoren  zij de DailyDancer van deze week met World In Our Hands!

Tip 30
Naughty Boy en Quintino, komen de volgende artiesten nieuw binnen in de Tip 30 deze week, en zijn daarmee natuurlijk potentieel binnenkomer in de FZ Top 40: Florida Georgia Line, Akki, Pitbull, Lawson, Dina Garipova, Vance Joy, Sheppard en Bingo Players!

Advertisements
This entry was posted in Hitlijsten. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s