FZ Top 40 hitfeiten (week 22)

Hier het FZ Top 40 hitfeitenverslag van week 22-2013!

Top 3
Na 6 weken verlaat Avril Lavigne de troon, en zakt naar de 2e positie. De mannen van Daft Punk nemen hem over met Get Lucky! Op #3 vinden we de hoogste binnenkomer van deze week al, namelijk ex-SuperPlaat La La La van Naughty Boy en Sam Smith!

Overige top 10
Alweer blijven staan, The Other Side van Jason DeRülo. Metropolis van Owl City op weg naar de nummer 1, stijgt één plek. Rosana zakt verder, van #3 naar #6, en Bruno Mars blijft staan op de 7e positie. Verder vinden we Nabiha’s Mind The Gap op #8, Mika & Ariana Grande zakken vier plekken naar #9, en Michael Bublé stijgt vanaf #12 de top 10 in met It’s A Beautiful Day! De nieuwe Bublé is ook al onderweg naar de lijst, en bezet op dit moment de 24ste positie in de Tip 30.

Nieuw in de FZ Top 40
Vijf nieuwkomers deze week. De hoogste op #3: La La La van Naughty Boy. De tweede staat op de 30ste positie en is voor de Amerikaanse countryband Florida Georgia Lina, samen met Nelly in de Cruise (remix)!
B.o.B hebben we al een tijdje niet meer in de FZ Top 40 gezien, tot aan deze week, want hij komt samen met Lawson op #32 binnen – Brokenhearted! Op #36 staat de volgende nieuwkomer, de Zweed Robin Stjernberg met zijn Eurovisie-inzending You! En de laatste binnenkomer is op #37 voor Quintino & Alvaro met ex-DailyDancer World In Our Hands!

Grootste stijger naar…
De grootste stijger gaat naar Dear Darlin’, de nieuwe single van Olly Murs gaat van #39 naar #20 deze week! Andere stijgers zijn voor Studio Killers en Sebastian Ingrosso & Tommy Trash featuring John Martin.

Uit de lijst
Vijf binnenkomers, dus ook vijf laatsverlaters! Dit zijn Major Lazer, Justin Timberlake, will.i.am, Juno en Maitre Gims!

De schijven van de week
Jessie J is terug! Dit najaar staat haar tweede studioalbum te verschijnen, waarvan Wild de leadsingle zal zijn! Samen met Big Sean en Dizzee Rascal is ze deze week de SuperPlaat!

Je hebt vast nog nooit van Akki en Jodie gehoord. Ik ook niet! Maar dat maakt niet uit, want de plaat Russian Love is gemaakt voor de zomer! Akki & Jodie, wie ze ook mogen zijn, scoren deze week de DailyDancer!

Tip 30
Naast Jessie J komen de volgende potentiële binnenkomers voor de FZ Top 40 nieuw binnen in de Tip 30 deze week: Ben Christovao*, Michael Bublé, Andy Grammer, Loreen, 2 Chainz & Wiz Khalifa, Serena Ryder, Slongs Dievanongs** en Little Mix!

*) Ben Christovao is een Tsjechische rapper, afkomstig uit Angola. Bomby is de eerste Tsjechisch-talige plaat binnen de FZ Top 40 en/of Tip 30!

**) Slongs Dievanongs komt deze week met Lacht Nor Mij binnen in de Tip 30! Wist je dat dit de eerste plaat met het plat Vlaamse dialect ooit in de FZ Top 40 en/of Tip 30, is?

Advertisements
This entry was posted in Hitlijsten. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s