FZ Top 40 hitfeiten (week 20)

Hier het FZ Top 40 hitfeitenverslag van week 20-2013!

Top 3
Ze blijft op de troon: Avril Lavigne staat ook deze week op nummer 1 met Here’s To Never Growing Up! Maar de concurrentie komt eraan: de 2e positie is deze week voor de Amerikaanse rapper Wax met Rosana, en die zou zomaar volgende week op #1 kunnen staan! Op #3 staan Mika en Ariana Grande met Popular Song.

Overige top 10
Jason DeRülo stijgt deze week van #11 naar #4 met The Other Side, ook bedreiging voor de nummer 1! Op #5 vinden we Nabiha (Mind The Gap) en Armin van Buuren op #6. Ask Yourself blijft staan, ex-SuperPlaat Treasure van Bruno Mars stijgt van #16 naar #8! Daft Punk zakt een plekje, maar zal wellicht weer stijgen volgende week, vanwege het uitkomen van Random Access Memories. Dan een redelijke zakker: will.i.am & Miley Cyrus zakken van #6 naar #10 met hun, en dit keer letterlijk, Fall Down!

Nieuw in de FZ Top 40
5 nieuwkomers en 1 re-entry deze week. De hoogste nieuwe staat op #23 en is voor ex-SuperPlaat Fall Out Boy – Young Volcanoes! Op #26 komt de nieuwe collab van Jennifer Lopez & Pitbull, Live It Up binnen, en Walks Like Rihanna van The Wanted is nieuw op #27.
Op #31 komen we de tweede re-entry van 2013 tegen. (In week 2 kwam The Script als re-entry met If You Could See Me Now) Emmelie de Forest, zoals afgelopen nacht bekend werd de winnares van het Eurovisiesongfestival 2013, komt met Only Teardrops terug de lijst in. Wellicht meer Songfestival-entries volgende week.
De laatste twee nieuwkomers zijn voor Alexandra Stan & Manilla Maniacs op #36 met All My People, en op #39 staat Juno, Janna & Gracias met Kuuluuks, het eerste Finstalige nummer ooit genoteerd in de FZ Top 40.

De grootste stijger naar…
Michael Bublé’s It’s A Beautiful Day stijgt in de tweede week notering van #31 naar #16! De andere grote stijgers zijn deze week voor Bruno Mars en Jason DeRülo.

Uit de lijst
De troonswisseling is voorbij: Allard & Huib en André van Duin zijn daarom uit de lijst. Ook Justin Timberlake (Suit & Tie), The Cat Empire, Bruno Mars (When I Was Your Man), The Cat Empire en ShockOne verlaten de lijst. ShockOne’s Lazerbeam is maar één week genoteerd geweest. Dit gebeurde de laatste keer bij Duke Dumont & A*M*E’s Need U (100%).

De schijven van deze week
Good Time is nog steeds de nummer 1 in de FZ Top 40 alltertijden (sinds 03/01/2012), en Owl City nog steeds mijn favoriete artiest. En eindelijk releast hij een nieuwe single van het album The Midsummer Station! Deze nieuwe single heet Metropolis en scoort deze week de SuperPlaat!

In 2010 scoorde hij een grote hit met Alors On Danse, daarna bleef hij in de meeste landen eendagsvlieg. Zal Stromae met Papaoutai nog een hit scoren? Wellicht. Maar in ieder geval wel de DailyDancer van deze week!

Tip 30
Naast de schijven, zijn er nog 4 andere nieuwkomers deze week in de Tip 30, en dat zijn Robin Stjernberg (inzending ESF van Zweden), Maitre Gims, Retro Stefson en Empire of The Sun.

Advertisements
This entry was posted in Hitlijsten. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s