FZ Top 40: hitfeiten (week 18)

Hier het FZ Top 40 hitfeitenverslag van week 18-2013!

Top 3
De top 2 blijft deze week staan: Avril’s Here’s To Never Growing Up op #1 en Armin’s This Is What It Feels Like op #2. De nummer 3 is deze week voor de Deense Nabiha met Ask Yourself!

Overige top 10
Eén plekje omhoog gaan Mika & Ariana Grande met hun Popular Song van #5 naar #4. Dan komen er twee stijgers: Mind The Gap, Nabiha’s tweede top 10-hit, stijgt naar #5, en will.i.am’s ex-SuperPlaat Fall Down stijgt naar #6! Op #7 en #8 vinden we Major Lazer en Fall Out Boy (The Phoenix), en op #9 de nieuwe Ke$ha: Crazy Kids, vanaf deze week genoteerd met de singleversie featuring will.i.am! Op #10 staat Robin Thicke deze week, vier plekken gezakt met Blurred Lines.

Nieuw in de FZ Top 40
Er zijn deze week zes nieuwkomers! De hoogste staat op de 16e positie en is voor ex-SuperPlaat Bruno Mars – Treasure! Op #19 komt Fins talent binnen: de “Finse Justin Bieber” Isac Elliot met debuutsingle New Way Home. De volgende binnenkomer staat op #20 en is voor potentiële zomerhit Rosana van de Amerikaanse rapper Wax!
Op #28 komt er een feestelijke plaat binnen ter ere van Koning Willem-Alexander: een dubbelnotering van André van Duin’s Oranje Boven en Willempie Van Oranje.
Op #31 komt ex-DailyDancer Waiting All Night van Rudimental binnen! Dit is de derde FZ Top 40-hit voor deze Britse groep.
De laatste nieuwkomer is een Franstalige, en staat op #36: Maitre Gims met J’me Tire. Dit is de derde Franstalige single ooit in de FZ Top 40. Keen’V en Big Ali gingen hem voor.

Grootste stijger naar…
Er zijn deze week zeven grote stijgers, en dat is een record. Met een grote stijger wordt in de FZ Top 40 bedoeld: een stijger van 6 plekken of meer, boven positie #25. En de állergrootste stijger van deze week is voor will.i.am en Miley Cyrus met Fall Down, zij stijgen 19 plaatsen, van #27 naar #6!

Uit de lijst
Flume, French Montana, Wiley, Erick Ness, Ke$ha (Supernatural) en Macklemore (Same Love) verlaten deze week helaas de lijst!

De schijven van deze week
Twee zomerse schijven, en allebei dance. De SuperPlaat gaat naar een Franstalige potentiële zomerhit: Tu y Yo van Matt Houston en Lylloo. Volgende week dus waarschijnlijk twee Franstalige hits in de FZ Top 40, en dat is een record.

De DailyDancer gaat naar een nummer dat oorspronkelijk uit 1992 komt: Somebody Dance With Me van DJ BoBo! Maar in de Manu-L en Remady mix is hij weer zo goed als nieuw, en daarom de DailyDancer van deze week!

Tip 30:
Nieuw in de Tip 30 deze week: DJ BoBo, Fall Out Boy, Pet Shop Boys, The Wanted, Sebastian Ingrosso & Tommy Trash, Sub Focus, Taylor Swift, Moonboy en Juno!*

*) Kuuluuks van Juno is het eerste Finstalige nummer ooit genoteerd in de Tip 30 of FZ Top 40.

Advertisements
This entry was posted in Hitlijsten. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s