TimeMachine: week 18-2013

De TimeMachine is een wekelijkse schijf, die in het weekend gepresenteerd wordt op dit blog! Met de TimeMachine ga ik elke week terug in de tijd, meestal naar een nummer uit de jaren ’00 van de 21e eeuw, maar soms ook naar de jaren ’90.

In 1979 bracht de Engelse band The Police het nummer Message In A Bottle uit. Het nummer is meerdere keren gesampled, gecoverd en geremixed, waaronder door de Nederlandse Sander Ketelaars, beter bekend als Sander van Doorn.

Door zijn carrière heen heeft Sander Ketelaars bekend gestaan onder vele aliassen, waaronder Larsson, Purple Haze, Sam Sharp, Sandler… maar ook als Filterfunk! Onder die naam scoorde hij in 2006 een hit in Nederland met S.O.S. (Message In A Bottle), een remix van het origineel door The Police.

Vóór 2009 was ik nog niet tot nauwelijks met muziek bezig, maar kreeg ik natuurlijk wel liedjes van de radio mee. De afgelopen tijd spit ik Top 40-lijsten van een aantal jaar geleden door, en kom dus af en toe een nummer tegen, waarvan ik de titel niet kan herinneren, maar de muziek zelf wel. Zoals deze plaat!

Genre(s): dance
Hoogste positie: #19 (Nederland)
Top 40 Nederland: HP #19 AW 7, genoteerd van 22/04/2006 t/m 03/06/2006

Advertisements
This entry was posted in TimeMachine. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s