FZ Top 40: Hitfeiten (week 17)

Hier het FZ Top 40 hitfeitenverslag van week 17-2013!

Top 3
Vorige kwam Here’s To Never Growing Up van Avril Lavigne nieuw op #1. Deze blijft daar deze week staan! Gestegen van #4 naar #2 is Armin van Buuren’s This Is What It Feels Like! Hiermee scoort Armin zijn hoogste FZ Top 40-positie ooit. Fall Out Boy blijft op #3 staan met The Phoenix.

Overige top 10
Nabiha’s Ask Yourself stijgt van #7 naar #4, en Mika & Ariana Grande stijgen terug naar #5. Eén plekje verlies voor Robin’s Blurred Lines, en Major Lazer’s lentehit Watch Out For This (Bumaye) gaat van #11 naar #7! Dan een zakker van 6 plekken: Mirrors van Justin Timberlake! En op #9 en #10 vinden we Lights en Daniel Powter.

Nieuw in de FZ Top 40
Er zijn deze week maarliefst acht nieuwkomers in de FZ Top 40! De hoogste staat op #14 en is de DailyDancer van vorige week: Gentleman van PSY! De tweede nieuwkomer is op #20, en is voor de Deense zangeres Nabiha, die haar tweede hit in een maand scoort met Mind The Gap! Twee plaatsen lager komt de nieuwe single van Ke$ha, Crazy Kids, binnen, en op #23 vinden we de geweldige nieuwe single van Daft Punk: Get Lucky!
Vervolgens komt Jason DeRülo met zijn nieuwe single The Other Side nieuw binnen op #25, en ex-SuperPlaat Fall Down van will.i.am en Miley Cyrus is nieuw op #27.
Op #34 juist een, voor de FZ Top 40, nieuwe artiest. De Britse AlunaGeorge! Met Attracting Flies komt ze de chart binnenrollen. De laatste nieuwkomer is voor een alternatief KoningsliedJe Bent Een Koning van de Utrechtse studenten Allard & Huib, nieuw op #36!

Grootste stijger naar…
One Direction! Rock Me stijgt in de tweede week notering van #32 naar #17! Volgende week naar de top 10?

Uit de lijst
Ook moeten er helaas acht singles de lijst verlaten. Dit zijn: 3OH!3, Alain Clark, David Guetta, Jutty Ranx, Chlöe Howl, Charlie Brown, Olly Murs en Arash.

De schijven van deze week
De SuperPlaat van deze week is voor een artiest die zijn 4e ooit scoort! In 2012 scoorde hij namelijk een SuperPlaat met Count On Me, Young Girls en When I Was Your Man, en deze week komt daar eentje bij: Bruno Mars met Treasure, zijn nieuwe single!

De Britse groep Rudimental komt deze week met een nieuw album. Vorig jaar werden de hits Feel The Love en Not Giving In al gescoord, en deze week scoort Rudimental zijn 3e hit in de FZ Top 40: de DailyDancer is voor Waiting All Night!

Tip 30
Logisch op Tip 1: Treasure van Bruno Mars. Verder nieuw in de Tip 30 deze week: Rudimental en Ella Eyre, Sido, ShockOne, Klingande en Matt Houston & Lylloo met de kanshebber-op-zomerhit Tu y Yo.

 

Advertisements
This entry was posted in Hitlijsten. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s