FZ Top 40: Hitfeiten (week 16)

Hier het FZ Top 40 hitfeitenverslag van week 16-2013!

Top 3
Heel verrassend: deze week nieuw op #1: Avril Lavigne met Here’s To Never Growing Up! Nog steeds op #2: Mirrors van Justin Timberlake, en een stijger van #11 naar #3 voor Fall Out Boy met The Phoenix. Wordt dit volgende week de nummer 1?

Overige top 10
Weer een nieuwkomer in de top 10, nieuw op #4 is Armin van Buuren met This Is What It Feels Like, en op #5 vinden we, twee plekken gestegen, Robin Thicke met Blurred Lines! Helaas omlaag van #1 naar #6: Lights & Owl City – Cactus In The Valley, en een stijger van #14 naar #7 voor Nabiha’s Ask Yourself. Fall Out Boy zakt van #4 naar #8 met My Songs Know… en Ariana Grande zakt ook: drie plekken met The Way. En óók gezakt, vijf plekken omlaag naar #10, Mika en Ariana Grande’s Popular Song!

Binnenkomers
Deze week het 3e debuut op #1 ooit: het gebeurde eerder in juni 2012 met de zomerhit van Owl City & Carly Rae Jepsen – Good Time (8 weken op #1) en kort geleden nog met Demi Lovato’s Heart Attack (2 weken op #1). De tweede nieuwkomer van deze week staat ook hoog: op #4 scoort Armin van Buuren zijn 2e FZ Top 40-hit, smanem et de Britse zanger Trevor Guthrie. Precies een jaar geleden stond Armin ook in de lijst met Youtopia, deze stond 15 weken in de lijst en kwam tot de 3e positie.
De derde nieuwkomer is ook aardig hoog, namelijk op #11! Het is voor Major Lazer met Watch Out For This (Bumaye)! Major Lazer is een project van de dj Diplo, en stond in de zomer van vorig jaar al eens in de Tip 30 met Get Free!
De vierde, en alweer laatste nieuwkomer, is op #32: One Direction met Rock Me! One Direction heeft al 5 Top 40-hits op hun naam staan: What Makes You BeautifulOne ThingLive While We’re YoungKiss You en nu dus ook Rock Me!

Uit de lijst
Vier nieuwkomers, dus ook vier drop-outs deze week. Dit zijn als volgt: Marianas Trench, Hardwell, Ellie Goulding en Robert DeLong!

De schijven
Het album #willpower van will.i.am is uit, en dat betekent ook een vierde single van het album: Fall Down, samen met Miley Cyrus (die overigens haar tweede SuperPlaat van het jaar scoort), is deze week de SuperPlaat!
De DailyDancer gaat deze week naar een viral video! Opvolger van het enigzins irritante-maar-toch-leuke Gangnam Style is geworden… Gentleman! Dé dansplaat van deze week is dus voor de Zuid-Koreaanse rapper PSY!

Tip 30
Naast will.i.am en PSY komen de volgende artiesten ook de Tip 30 binnenrollen deze week: Jason DeRülo, AlunaGeorge, Nabiha (met Mind The Gap, haar vorige single), Flume (met Sleepless, nieuwe single), The Opposites, Plain White T’s en Saule!

Advertisements
This entry was posted in Hitlijsten. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s