FZ Top 40: Hitfeiten (week 15)

Hier het FZ Top 40 hitfeitenverslag van week 15-2013!

Top 3
Na twee weken Fall Out Boy op #1, wordt de hoogste positie doorgegeven naar Lights en Owl City met Cactus In The Valley! Dit is het eerste nummer ooit dat op #2 is binnengekomen, ook terechtkomt op de nummer 1-positie. Zara Larsson en Aura Dione lukten dit eerder niet. Op de 2e positie is een kleine stijger van Justin Timberlake met Mirrors, volgende week tóch nog nummer 1? Op #3 vinden we Brighter Than Gold van The Cat Empire. Deze stijgt één plek.

Overige top 10
Vorige week op #1 en nu op #4: Fall Out Boy – My Songs Know What You Did In The Dark (Light Em Up). Twee keer Ariana Grande: op #5 met Mika – Popular Song, en op #6 met Mac Miller – The Way, de laatstgenoemde stijgt in de 2e week notering elf plaatsen.
Op #7 vinden we de hoogste nieuwkomer: Robin Thicke, T.I. en Pharrell met Blurred Lines. Op #8 vinden we Macklemore & Ryan Lewis’ Can’t Hold Us, op #9 een zakker van zeven plaatsen: Owl City & Yuna, de ex-nummer 1-hit Shine Your Way. En Bastille staat deze week op de 10e positie met Pompeii.

Binnenkomers
Zoals eerder genoemd zijn Robin Thicke, T.I. & Pharrell de hoogste binnenkomer op #7 met Blurred Lines! Voor alledrie is dit de eerste FZ Top 40-hit, maar T.I. en Pharrell hebben al eens in de Tip 30 gestaan. T.I. met Back To Life, en collab met Sean Kingston. En Pharrell dan weer samen met Mika, Celebrate (toen genoteerd als Pharrel Williams).
Op de elfde positie vinden we de tweede nieuwkomer: Fall Out Boy – The Phoenix. Dit is de tweede FZ Top 40-notering voor deze Amerikaanse rockband.
Op #14 staat Nabiha met Ask Yourself, de eerste Top 40-hit voor deze Deense zangeres!
De volgende nieuwkomer staat op #27 en is voor Bad Day-zanger Daniel Powter! Met Crazy All My Life stormt hij de FZ Top 40 binnen. Zijn single Cupid stond eerder in de Tip 30.
DailyDaner van vorige week, Flume met Holdin’ On is nieuw op #31 en Margaret met Thank You Very Much op #32. Voor allebei de eerste FZ Top 40-notering!

Uit de lijst
Ook zullen zes tracks de lijst helaas moeten verlaten. Dit zijn: Greyson Chance, The Script, Nelly, Big Ali, Zara Larsson en Carly Rae Jepsen.

De schijven
Avril Lavigne komt binnenkort met een nieuw album, en Here’s To Never Growing Up scoort deze week de SuperPlaat! Eerder dit jaar stond Avril in de lijst met filmtrack How You Remind Me.
De DailyDancer is voor een Nederlander en een Brit: namelijk nummer 1-dj van de wereld Armin van Buuren met This Is What It Feels Like. Hierop zijn vocalen te horen van de Britse zanger Trevor Guthrie!

Tip 30
Nieuw in de Tip 30: Avril Lavigne en Armin van Buuren natuurlijk, maar ook: Spek & Bonen, Ace Hood, Krystl, Major Lazer en One Direction!

Advertisements
This entry was posted in Hitlijsten. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s