FZ Top 40: Hitfeiten (week 12)

De FZ Top 40 is mijn persoonlijke hitlijst, die wekelijks verschijnt. Vanaf deze week volg je iedere donderdag de hitfeiten, gewoon hier op Flip Music!

Week 12 van 2013 is het, alweer de 64e lijst volgens de huidige samenstelling en regels. Er zijn deze week vijf nieuwkomers. Het is dé week voor Owl City, want hij stijgt deze week van #7 naar nummer 1 met zijn The Croods-soundtrack Shine Your Way, samen met de Maleisische zangeres Yuna. Zij is tevens de eerste artiest uit Azië die op nummer 1 staat in de FZ Top 40. Naast een tweede nummer 1-hit (eerder stond Good Time op #1), scoort Owl City ook de SuperPlaat van deze week, samen me Canadese zangeres Lights: de akoestische versie van Cactus In The Valley.

De superstijgers zijn voor Jutty Ranx – I See You (omhoog van #36 naar #15), en ex-SuperPlaat Stutter van Marianas Trench (omhoog van #15 naar #9).

Ke$ha stond eerder in de lijst met Last Boyfriend, Die Young en C’Mon. Ze scoort nu haar vierde hit met ex-SuperPlaat Supernatural, nieuw op #15.
Daarna twee alternatieve nieuwkomers: de Australische ska en jazzband The Cat Empire is nieuw op #21 met Brighter Than Gold. (tevens de 333ste nieuwkomer in de FZ Top 40) Ook de Britse band Bastille is nieuw, op de 24e positie met Pompeii.
De DailyDancer van vorige week, Robert DeLong met Global Concepts is nieuw op #32, en tot slot een artiest van eigen bodem: Alain Clark komt op #33 de lijst binnenrollen met zijn nieuwe single Back In My World.

De grootste zakker is deze week voor When Worlds Collide van de Zweedse 15-jarige zangeres Zara Larsson, een ex-Superplaat. Helaas zullen, ook deze week weer, een aantal tracks de lijst moeten verlaten… dit zijn: Bon Jovi – Because We Can na twee maanden in de lijst ; Fun. – Sight of The Sun na 10 weken ; ex-DailyDancer van eigen bodem Showtek & Justin Prime met Cannonball liggen eruit na 6 weken ; A$AP Rocky met Wild For The Night zien we ook na 6 weken niet meer terug ; en I Need Your Love van Calvin Harris & Ellie Goulding ligt er na 9 weken uit!

De SuperPlaat van deze week, tevens de nummer 1 in de Tip 30 is (zoals eerdergenoemd) Cactus In The Valley van Lights en Owl City. De DailyDancer is voor de nieuwe single van David Guetta: Play Hard. Dit is al maarliefst de 6e schijf voor Guetta.

Dit FZ Top 40 van deze week is hier te bekijken: klik hier!

Advertisements
This entry was posted in Hitlijsten. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s