Albumreview: Justin Timberlake – The 20/20 Experience

Justin Timberlake heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. 32-jarige Amerikaanse pop en R&B-zanger, bekend van onder andere SexyBack, Cry Me A River en LoveStoned.
In het najaar van 2002 bracht Timberlake zijn debuutsingle Like I Love You uit. Hiermee scoorde hij een top 20-hit in de Verenigde Staten, en een Top 10-hit in Nederland. Van het debuutalbum Justifiedkomen nog vier andere singles, waaronder de top 5-hits Cry Me A River en Rock Your Body.

In 2007 bracht Timberlake samen met zangeres Reba McEntire The Only Promise That Remains uit, Justin’s laatste single. Althans, hij nam een muziekpauze, om zich te focussen op zijn carrière als acteur, en speelde in diverse films.

Maar dan eindelijk releasde Justin Timberlake op 14 januari j.l. zijn langverwachte nieuwe single Suit & Tie, een samenwerking met rapper Jay-Z. Een geweldig R&B-plaatje, dat ook weer een hit werd: Suit & Tie stond op nummer 1 in Denemarken en Zuid-Korea. In Nederland wist het helaas niet verder te komen dan de 18e positie in de Top 40. Maar opvolger Mirrors, die uitkwam in de eerste helft van februari, is naar mijn mening een heel stuk beter! (Tevens nummer 1 in het Verenigd Koninkrijk).

En dan eindelijk, na zeven jaar wachten, kwam deze week The 20/20 Experience, het derde album van Timberlake, uit! Het onder RCA Records uitgebrachte album bevat 10 tracks. Opvallend is dat het kortste nummer op het album 04:47 duurt. De rest duurt vaak 7 of 8 minuten, en daardoor heeft het album een totale lengte van 70 minuten en 8 seconden.

Hieronder de tracklist met erachter de cijfers die ik ervoor geef:

01. Pusher Love Girl 8,0
02. Suit & Tie 9,0
03. Don’t Hold The Wall 6,5
04. Strawberry Bubblegum 7,0
05. Tunnel Vision 6,0
06. Spaceship Coupe 7,0
07. That Girl 7,5
08. Let The Groove Get In 7,5
09. Mirrors 10,0
10. Blue Ocean Floor 6,0

De rekenmachine leert ons dat het cijfer voor dit album een 7,5 bedraagt! De uitschieters van dit album zijn toch wel de singles Mirrors en Suit & Tie, en de track Pusher Love Girl! Sommige nummers scoren ‘slechts’ een 6 omdat alleen de eerste helft van het nummer redelijk tot goed is, en het daarna slecht(er) of saai(er) wordt.

Cijfer: 7,5
Genre(s): pop, R&B, jazz
Label(s): RCA

Advertisements
This entry was posted in Albumreviews and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Albumreview: Justin Timberlake – The 20/20 Experience

  1. Pingback: Review: Eve ft. Gabe Saporta – Make It Out This Town | Flip Music

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s