TimeMachine: week 4-2013

De TimeMachine is een nieuwe wekelijkse schijf, die op zaterdag gepresenteerd wordt op dit blog! Met de TimeMachine ga ik elke week terug in de tijd, meestal naar een nummer uit de jaren ’00 van de 21e eeuw, maar soms ook naar de jaren ’90.

Deze keer gaan we zes jaar terug in de tijd, naar het jaar 2007. Het jaar waarin het Franse elektronische duo Justice redelijk populair was. Het duo bestaat uit Gespard Augé en Xavier de Rosnay, en is al sinds 2003 actief, tot op het heden. Ergens in 2003 zal hun vierde studioalbum Access All Arenas uitkomen, maar goed, terug naar het verleden!

In april 2007 bracht Justice één van hun succesvolste nummers ooit uit. In het nummer zitten veel Michael Jackson en Jackson 5-nummers waaronder ABC, Black or White en P.Y.T. (Pretty Your Thing).

Ik zag de videoclip van D.A.N.C.E. als eerste op voormalige televisiezender TMF. Ik was destijds nog niet enorm veel met muziek bezig, maar het mooi gemaakte en aparte videoclipje bleef bij mij hangen, en daardoor de videoclip ook! D.A.N.C.E. van Justice is deze week de TimeMachine!

Advertisements
This entry was posted in TimeMachine. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s