Review: Nielson – Zo Kan Het Dus Ook

Voor Niels Littooij begon het in 2009 allemaal met de door televisiezenders Nickelodeon en MTV opgerichte popgroep Zirkus Zirkus. Samen met andere leden Fanny Koopmans, Sherman Doesburg en Sigourney Korper brachten ze in de periode 2009-2011 vijf singles uit, waarvan er één tot de 5e positie in de Single Top 100 kwam. Geen van de singles stond in de Nederlandse Top 40 genoteerd. In de zomer van 2011 ging Zirkus Zirkus als groep uiteen.

De in 1989 geboren singer-songwriter Niels Littooij ging verder: in 2012 deed hij onder artiestennaam Nielson mee met het programma De beste singer-songwriter, de talentenjacht gepresenteerd door radio-dj Giel Beelen. Het programma werd gewonnen door Douwe Bob, maar Nielson scoorde de grootste hit. Hij staat na 23 weken nog steeds genoteerd in de Top 40, met Beauty & De Brains.

Beauty & De Brains vind ik echt één van vreselijkste nummers ooit. Het lijkt net of de teksten slap vertaald zijn uit het Engels, althans, zo vind ik het klinken. Ook Nielson’s stem is niet helemaal geweldig.

Maar Nielson overtreft zichzelf in zijn nieuwste single Zo Kan Het Dus Ook. De tekst is bij dit nummer nog honderd keer dommer als in Beauty & De Brains… bekijk de songtekst maar eens! Kortom: slechte teksten! De videoclip moet je overigens wel even checken, die is wel redelijk grappig.

Cijfer: 2,0
Genre(s): nederpop, pop
Album: (geen album / TBA)

Nielson singles discografie:

  • Beauty & De Brains (2012)
  • Zo Kan Het Dus Ook (2013)

Nielson studio albums discografie:
Deze artiest heeft (nog) geen albums

Advertisements
This entry was posted in Reviews and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Review: Nielson – Zo Kan Het Dus Ook

  1. Robbin says:

    Ik ben het dus echt helemaal niet eens met die waardering. Het is gewoon een hele lekkere plaat! 😀

  2. Cas says:

    Die waardering is echt bullshit, Je mag mss denken dat t half engel is maar als je daar niet tegen kan ga je lekker in africa wonen. verder zit dit nummer enorm in elkaar, maar 2 standaart accoorden en alsnog zo’n liedje maken met verschillende slagjes erg hoge noten voor zang die hij gwn alsnog makkelijk haalt (gwn een ontzettend goede zanger dus je kan de pot op met zn stem) en gwn enorme toewijding in gevoel kan dit dus echt niet meer stuk. Dit is hoe muziek zou moeten klinken, 1 en al gevoel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s