Review: Nelly – Hey Porsche

De Amerikaan Cornell Iral Haynes, Jr., beter bekend als Nelly, is een Amerikaanse rapper afkomstig uit Austin, Texas. Sinds het jaar 2000 heeft hij zes albums uitgebracht, en zal dit jaar met zijn zevende komen. Nelly’s debuutsingle Country Grammer (Hot Shit) scoorde een dikke top 10-hit in de VS, en ook een matig hitje in Nederland.

Maar je zult Nelly vooral kennen van zijn hitsingles Ride Wit Me, Just A Dream, Hot In Herre in Dilemma. De laatstgenoemde twee singles bracht hij uit in 2002, en stonden beiden op nummer 1 in de Verenigde Staten. Alleen Dilemma (met Kelly Rowland) haalde ook de nummer 1-positie in Nederland.

Onder platenlabels Derrty en Universal Motown zal op een nog onbekende datum dit jaar Nelly’s zevende album M.O. releasen, waarvan de leadsingle al bekend is. En het is een hit! Het nummer heet Hey Porsche, en heeft het instrumentaal van Flo Rida’s zomerhit Whistle gebruikt. Gisteren klaagde ik er nog over in een review over Acid Rainmaar bij dit nummer vind ik het niet erg, want het is alsnog een te gek nummer geworden! Allemaal dankzij het instrumentaal van Flo Rida natuurlijk… Wat mij betreft mag Nelly met zijn Porsche lekker racen, de Top 40 in!

Cijfer: 7,0
Genre(s): pop, rap
Album: M.O.

Nelly singles discografie:

  • Country Grammar (Hot Shit) (2000)
  • E.I. (2000)
  • Ride Wit Me – ft. City Spud (2001)
  • Batter Up – ft. St. Lunatics (2001)
  • Hot In Herre (2002)
  • Dilemma – ft. Kelly Rowland (2002)
  • Air Forece Ones – ft. Kyjuan, Murphy Lee & Ali (2002)
  • Work It – ft. Justin Timberlake (2003)
  • Pimp Juice (2003)
  • Shake Ya Tailfeather – ft. P. Diddy & Murphy Lee (2003)
  • Iz U (2003)
  • Flap Your Wings (2004)
  • My Place – ft. Jaheim (2004)
  • Tilt Ya Head Back – ft. Christina Aguilera (2004)
  • Over And Over – ft. Tim McGraw (2004)
  • NaNaNaNa – ft. Jazze Pha (2005)
  • N’ Dey Say (2005)
  • Errtime – ft. Ali & Gipp & Paul Wall (2005)
  • Fly Away (2005)
  • Grillz – ft. Jung Tru & King Jacob (2005)
  • Wadsyaname (2007)
  • Party People – ft. Fergie (2008)
  • Body On Me – ft. Akon & Ashanti (2008)
  • Stepped On My J’z – ft. Jermaine Dupri & Ciara (2008)
  • Warrior (2008)
  • One And Only (2008)
  • Just A Dream (2010)
  • Move That Body – ft. T-Pain & Akon (2010)
  • Gone – ft. Kelly Rowland (2011)
  • The Champ (2011)
  • Hey Porsche (2013)

Nelly studio albums discografie:

  • Country Grammar (2000)
  • Nellyville (2002)
  • Sweat (2004)
  • Suit (2004)
  • Brass Knuckles (2008)
  • 5.0 (2010)
  • M.O. (2013) [TBA]
This entry was posted in Reviews and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Review: Nelly – Hey Porsche

  1. zoo flip leuk lijstje weer van singles van Nelly, ook ik denk dat deze wel hoog gaat komen in de nederlandse hitlijsten, leuk nummertje en keep up the good work!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s