[Special] Op de radio is een kuikentje…

Nederland is in het midden van een hype. Ja, alweer! Afgelopen najaar was ons land (en de rest van de wereld) al in de ban van de Gangnam Style, maar nu iets totaal anders. Dé hype van dit moment is Het Kuikentje Piep, de Nederlandse versie van de Italiaanse zomerhit Il Pulcino Pio. Maar waarom is dit zo populair? Binnen een week steeg het nummer in iTunes keihard naar de eerste positie, en wie weet wordt het nog nummer 1 in de Nederlandse Top 40.

Of iedereen deze hype zo leuk vind, is maar de vraag. Volgens de uitslag van een poll op Sp!tsnieuws.nl, vind 31% van de lezers het nummer leuk, en de overige 69% vind dat het nummer beter direct in de prullenbak gegooid kan worden. Anderszijds noemt het blad Computeridee het “de nieuwe Gangnam Style”. Maar ach, dat dachten we vast ook allemaal van Schnappi, het Duitse kinderliedje over een krokodil.

Er zit ook een dansje bij Pulcino Pio, alleen die gaan we maar niet uitproberen…

Terug naar Nederland, waar de Efteling een leuke sprookjesbos-parodie heeft gemaakt van Pulcino Pio, genaamd Geitje Benjamin Bèèèèh! Een uiterst geniale parodie!

Misschien vraag je je af, wie de Nederlandse versie van Het Kuikentje Piep nou heeft ingezongen. Dat is Nathalie Aarts, die tot haar 21e in Breda heeft gewoond. Tegenwoordig woont ze in Milaan. Door een Italiaanse producer is ze gevraagd om dit populaire Italiaanse kinderliedje te vertalen naar het Nederlands. Dit is Kuikentje Piep met pitch -20%. Oftewel, je hoort Natalie’s stem duidelijk.

En wederom weer terug naar Nederland. De parodies blijven komen. Zo ook deze 10 seconden-parodie van Sander de Heer. Hij houdt duidelijk niet van dit kuiken!

Heb jij nog een leuke video, of wil je je mening kwijt over deze hype? Geef dan een reactie, of stuur een tweet naar @Flip_Music_Blog!

Advertisements
This entry was posted in specials. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s