Review: Bon Jovi – Because We Can

Januari 2013: de maand dat helden van vroeger weer terugkeren. In de nabije “vroeger” is dat Justin Timberlake, die morgenochtend met een nieuwe single komt, en echt meer een tijdje geleden zijn David Bowie, Destiny’s Child en… Bon Jovi! Deze groep bestaande uit Jon Bongiovi, David Bryan, Tico Torres en Richie Sambora. Deze rockgroep is al sinds 1983 actief, en heeft al 11 albums uitgebracht. De twaalfde komt eind maart dit jaar uit.

Het succesvolste Bon Jovi-album ooit is Slippery When Wet uit 1986. Er werden wereldwijd 28 miljoen exemplaren verkocht. Dit is bijna twee keer zoveel als de Nederlandse bevolking. De laatste noembare grote hit van de groep was in 2000: It’s My Life. Hiermee scoorden ze een nummer 1-hit in Oostenrijk en Nederland.

Afgelopen week premieerde Bon Jovi een nieuwe single, na een korte break. Het nummer heet Because We Can en dient als leadsingle het het opkomende album What About Now.

Ik heb nog bijna nooit een Bon Jovi-nummer gehoord, maar ik kan je vertellen dat Because We Can een goed nummer is! Beetje leuk ouderswets rock-tintje, gitaren is soms heerlijk!

Cijfer: 7,0
Genre(s): Rock
Album: What About Now

Discografie is hier te vinden.

Advertisements
This entry was posted in Reviews and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s