Over de grenzen: week 3-2013

In de wekelijkse rubriek “Over de grenzen” laat ik je kennismaken met muziek uit verschillende landen, die daar populair zijn, en ook laat ik je weten wat op dit moment de populairste iTunes-track van de wereld is!

Noorwegen
Twee jaar geleden maakte Noorwegen kennis met het hiphopduo Cir.Cuz! Pas geleden brachten ze hun vijfde single Supernova uit. Wat een te gek nummer is dit zeg! Het refrein wordt gezongen door zangeres Julie Bergan.

Japan
Helemaal hot in Japan: Yujin Kitagawa en Koji Iwasawa, beter bekend als ゆず, oftewel: Yuzu. Al sinds 1997 is dit pop en folkduo actief, en nu releasen ze hun 36ste single: The Reason! Dit nummer staat al ruim een week hoog in de Japanse iTunes Top 100.

Italië
Dat Italianen meer kunnen dan van een animatie-kuikentje een hit maken, bewijst de groep Jutty Ranx, getekend onder Spinnin’ Records. Ze hebben een kleine hit te pakken in Italië met I See You. Ook het clipje moet je zeker checken!

Israël
De Israëlische Asaf Avidan scoorde in 2012 een hit met One Day / Reckoning Song. In de iTunes Top 10 van Israël staat Asaf Avidan maarliefst drie keer genoteerd op dit moment: 1) met de Nygel remix van One Day / Reckoning Song. 2) met Different Pulses, de tweede single van Asaf Avidan. 3) met Love It Or Leave It. En die laatste licht ik hier even voor jullie uit! Love It Or Leave It staat op het album Different Pulses.

Wereld
Met redelijk grote afstand zijn Will.I.Am & Britney Spears nog steeds de iTunes-nummer 1 van de wereld met Scream & Shout! Vanaf nu vertel ik jullie ook iedere week de overige top 10!

#1 Will.I.Am ft. Britney Spears – Scream & Shout
#2 Macklemore & Ryan Lewis ft. Wanz – Thrift Shop
#3 Taylor Swift – I Knew You Were Trouble
#4 Bruno Mars – Locked Out Of Heaven
#5 The Lumineers – Ho Hey
#6 Pitbull ft. TJR – Don’t Stop The Party
#7 Swedish House Mafia ft. John Martin – Don’t You Worry Child
#8 PSY – Gangnam Style
#9 Rihanna – Diamonds
#10 P!NK – Try

Onder andere Justin Bieber, The Script, Calvin Harris en Flo Rida scoren net niet in de top 10. Volgende keer beter, heren!

Advertisements
This entry was posted in Over de grenzen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s