Review: Calvin Harris ft. Ellie Goulding – I Need Your Love

Dat Schotse dj Calvin Harris tegenwoordig alleen singles maakt met artiesten uit zijn eigen land, is wel duidelijk (de laatste singles waren met met Example, Florence Welch en Tinie Tempah). De zevende single van het album 18 Months is ook weer met een Britse artiest, namelijk zangeres Ellie Goulding. Voor mij goed nieuws, want ik vind haar één van de beste zangeressen op dit moment!

De eerste single van Calvin Harris (wiens naam eigenlijk Adam Richard Wiles is), was Acceptabel In The 80s uit 2007. Dit nummer kwam o.a. tot #10 in het Verenigd Koninkrijk, tot #14 in Denemarken, en tot de 30e positie in Ierland. Twee jaar later scoorde Harris zijn eerste nummer 1-hit in de Britse charts met I’m Not Alone.

Voor Nederland betekende Bounce in 2011 de doorbraak van Calvin Harris. Op deze track waren vocalen te horen van Kelis, die een jaar eerder scoorde met Acapella. In de UK was dit de eerste single van de reeks van vier net-niet-nummer 1-hits (dus #2) van Calvin. In de Verenigde Staten brak hij door met opvolger Feels So Close, dat het ook succesvoller deed in onze Top 40.
Na vier keer achter elkaar alleen tot de 2e positie te komen, scoorde Calvin Harris in de tweede helft van 2012 zijn tweede nummer 1-hit met Sweet Nothing, met vocalen van Florence Welch, zangeres van de band Florence + The Machine.

Na single Sweet Nothing werd Drinking From The Bottle met Tinie Tempah gereleased. En geloof het of niet, maar Calvin Harris’ tweede single van 2013 is alweer bekend! Het is I Need Your Love geworden, met de mooie vocalen van Ellie Goulding (kennen we natuurlijk allemaal van Lights, en sommigen van Anything Could Happen en/of Figure 8).

Het is een mooi nummer, en dat natuurlijk vooral door de mooie stem van Ellie!

Cijfer: 8,0
Genre(s): dance
Album: 18 Months

Calvin Harris singles discografie:

  • Acceptable In The 80s (2007)
  • The Girls (2007)
  • Merrymaking At My Place (2007)
  • I’m Not Alone (2009)
  • Flashback (2009)
  • You Used To Hold Me (2010)
  • Bounce – ft. Kelis (2011)
  • Feels So Close (2011)
  • Let’s Go – ft. Ne-Yo (2012)
  • We’ll Be Coming Back – ft. Example (2012)
  • Sweet Nothing – ft. Florence Welch (2012)
  • Drinking From The Bottle – ft. Tinie Tempah (2013)
  • I Need Your Love – ft. Ellie Goulding (2013)

Calvin Harris studio albums discografie:

  • I Created Disco (2007)
  • Ready For The Weekend (2009)
  • 18 Months (2012)
This entry was posted in Reviews. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s