Review: RedFoo – Bring Out The Bottles

Laying my fucking ass off”, dat is de betekenis van het woord “LMFAO“. In 2006 richtten Skyler Husten Gordy (SkyBlu), en zijn oom Stefan Kendal Gordy (RedFoo) een duo op met die naam. Eerst noemden RedFoo en SkyBlu zich de SexiDudes, maar dat zag oma Gordy niet zo zitten, en daarom veranderden ze hun naam naar de huidige naam LMFAO.

Onder de labels Cherrytree Records, Interscope en will.i.am, gingen de twee van start. Hun debuutsingle I’m In Miami Bitch scoorde tot de 51e positie in de Amerikaanse Billboard Hot 100. In Australië kwam het nummer zelfs tot de 27e positie. Opvolgers waren La La La, Shots en Yes, die alledrie maar matige hitjes opleverden. In 2009 maakten ze samen met de Nederlands-Surinaamse dj Chuckie een mash-up van de nummers Let The Bass Kick en I’m In Miami Bitch. (het nummer heette Let The Bass Kick In Miami Bitch). Het nummer kwam tot #29 in de Nederlandse Top 40. Dit was eigenlijk de doorbraak van LMFAO in Nederland.

Waar je LMFAO waarschijnlijk van zult kennen, in de monsterhit Party Rock Anthem uit 2011. Dit nummer stond in bijna elk land op nummer 1. Na de niet heel erg slecht scorende Champagne Showers scoorden de heren nóg een hele grote hit met Sexy And I Know It! Dit betekende hun tweede nummer 1-hit in één jaar in o.a. de Verenigde Staten, Canada en Australië. Begin 2012 scoorden ze nog een kleine hit met Sorry For Party Rocking.

Vorig jaar besloten RedFoo en SkyBlu om een break te nemen. Erg jammer natuurlijk, maar dit betekent nog niet dat we van ze af zijn! SkyBlu heeft een solosingle gereleased (komt misschien ook nog wel een review over) en released ook een album ergens dit jaar.

Ook RedFoo komt dit jaar met zijn solo-album I’m Getting Drunk! hij heeft de eerste single ervan al gereleased, en hij is veeeeeeeeeettttttttttt!!! Dé danceplaat van januari 2013, dat weet ik nu al!

Cijfer: 9,0
Genre(s): eurodance, dance-pop
Album: I’m Getting Drunk!

RedFoo (solo) singles discografie:

  • Bring Out The Bottles (2013)

RedFoo (solo) studio albums discografie:

  • I’m Getting Drunk! (2013)
Advertisements
This entry was posted in Reviews and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s