Over de grenzen: week 2-2013

In de rubriek ‘Over de grenzen’, laat ik je kennismaken met nummers die in andere landen goed scoren in de nationale hitlijst en de iTunes Top 100.

IJsland
Vorig jaar maakten we al kennis met Of Monsters And Men, maar nu is het tijd om kennis te maken met een andere artiest uit IJsland, namelijk Retro Stefson! Hij scoorde in 2012 al twee grote nummer 1-hits in IJsland, en op dit moment scoort hij zijn derde nummer 1-hit in de IJslandse hitlijst, met Julia. Zeker een aanrader!

Costa Rica
Het gaat ze goed af, de Costa Ricaanse heren van Escats! Dit is een jazz/popduo bestaande uit Luis Naranjo, Kin Rivera Jr. en Nelson Segura. Ze scoren momenteel een top 10-hit met Cada Vez!

Zuid-Korea
Kennen we Mercy van Duffy nog? Niet echt van deze tijd meer, of wel? De Zuid-Koreaanse meidengroep Girls’ Generation vond in ieder geval van niet. Ze maakten een nieuw nummer, maar volledig op de melodie van Mercy! Het nummer dat er uit rolde heet Dancing Queen, en dit is alweer de achtste nummer 1-hit voor deze Zuid-Koreaanse meiden! Dit is wat mij betreft Mercy 2.0!

Zuid-Afrika
Ralf Gum is een Duitse dj die een aantal jaar geleden is geëmigreerd naar Zuid-Afrika. Sinds dien heeft hij veel top 10-hits gehad in de Zuid-Afrikaanse hitlijsten. Zoals deze: Take Me To My Love, samen met Monique Bingham!

Wereld
Hoe kan het ook anders… Scream & Shout van Will.I.Am & Britney Spears is dé nummer 1 in de wereld… alweer!

Advertisements
This entry was posted in Over de grenzen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s