TimeMachine: week 1-2013

De TimeMachine is een nieuwe wekelijkse schijf, die op zaterdag gepresenteerd wordt op dit blog!  Met de TimeMachine ga ik elke week terug in de tijd, meestal naar een nummer uit de jaren ’00 van de 21e eeuw, maar soms ook naar de jaren ’90.

De TimeMachine van deze week gaat maarliefst elf jaar terug in de tijd, naar 2002! Het jaar 2002 is niet alleen het jaar van de invoering van de euro, het vijftigjarig jubileum van Koningin Elizabeth II, en het verlies van Nederland op het WK hockey voor vrouwen. 2002 is ook het jaar van het ontstaan van een wereldster, geboren in Canada: Avril Lavigne.

De Canadese zangeres Avril Lavigne hoort, als je om mijn mening vraagt, tot één van de beste zangeressen uit de zeroes. In 2002 bracht ze haar eerste single Complicated uit, en het was meteen raak. Ze scoorde een grote hit, en stond op nummer 1 in Australië, Canada, Italië, Mexico, Nieuw-Zeeland, Noorwegen en de Verenigde Staten. In Nederland kwam het nummer tot de vierde positie. Lavigne ontvang veel Goud en Platina ervoor, waaronder 2x Platina in Australië.

Opvolger Sk8er Boi is trouwens ook erg leuk! Maar goed, laten we het bij de classic van deze week houden. Gefeliciteerd, Avril Lavigne, jouw classic Complicated mag zich de eerste TimeMachine van week 1 noemen!

Advertisements
This entry was posted in TimeMachine. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s