Review: Aura Dione – Reconnect

Wat hebben Aqua, Alphabeat, Ida Corr en Safri Duo met elkaar te maken? Het zijn allemaal Deense artiesten! Net als Maria Louise Jønsen, wiens artiestennaam Aura Dione is. Deze singer-songwriter scoorde in de winter van 2009-2010 in Nederland een hitje met I Will Love You Monday (365), en stond hiermee in Duitsland zelfs op nummer 1. Hierna verdween Aura Dione meteen weer uit de Nederlandse hitlijsten. Van het albumColumbine verschenen er in 2010 nog 2 singles, die matiger scoorden.

Eind 2011 kwam Aura Dione helemaal terug met haar tweede album Before the Dinosaurs. Met leadsingle Geronimo scoorde ze haar eerste nummer 1-hit in thuisland Denemarken, evanals in Oostenrijk en Duitsland. Ik vind het erg jammer dat Aura niet meer populair is in Nederland. Ook opvolger Friends, met het Amerikaanse songwritersteam Rock Mafia, was zeer succesvol… behalve in Nederland. Klein hitje In Love With The World werd in Denemarken geen kleine, maar een top 5-hit!

Als vierde single van haar Before the Dinosaurs-album released Aura Dione de single Reconnect is een heel mooi nummer. Niet zoals Friends en Geronimo, maar wel echt mooi!

Cijfer: 7,5
Genre(s): pop, folk
Album: Before the Dinosaurs

Ik heb besloten om hem toch maar weer te re-introduceren: de discografie! Zie hieronder:

Aura Dione singles discografie:

  • I Will Love You Monday (2009)
  • Song For Sophie (2010)
  • Something From Nothing (2010)
  • Geronimo (2011)
  • Friends (2012)
  • In Love With The World (2012)
  • Reconnect (2012)

Aura Dione albums discografie:

  • Columbine (2008)
  • Before the Dinosaurs (2011)
This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s