Special: Worst of 2012 – deel 3

Heerlijk, het is weer het einde van het jaar. Dit gaat natuurlijk gepaard met veel lijstjes! Niet alleen de lijstje met het beste van 2012 komen aan bod in deze periode, maar ook de slechtste nummers komen voorbij! Vandaag: Worst of 2012 deel 3: 10 t/m 1!

#10 Wildstylez ft. Niels Geusebroek – Year of Summer
De akoestische versie van Niels Geusebroek is heel mooi. Alleen de herrieschoppers van Wildstylez moeten het weer verpesten met zijn hardstyle… zeker weten terecht om in deze top 10 te zetten.

#9 Jan Smit & Gerard Joling – Echte Vrienden
Zo rond het begin van de zomer verscheen dit nummer in de hitlijsten. Jan Smit is vreselijk, en Gerard Joling is nog veel vreselijker.

#8 Ben Howard – Keep Your Head Up
In deel 2 zagen we Sandra van Nieuwland al met een cover van het nummer. Maar het origineel is van de Engelse zanger Ben Howard. Een erg saai nummer, dan is de versie van Sandra nog beter!

#7 The Opposites – Hey DJ
Ooit waren ze super, The Opposites. Met hits als Broodje Bakpao bijvoorbeeld! In 2012 maakten ze mindere muziek. Slapeloze Nachten vond ik slecht, maar kon er nog wel mee door. Alleen nu het dieptepunt in de hele carrière van het rapduo: Hey DJ.

#6 Azealia Banks ft. Lazy Jay – 212
Vreselijk dit nummer. 212 verscheen begin dit jaar in o.a. de Nederlandse hitlijsten. Het is een westcoast hiphop/dirty rap-nummer, en daar heb ik geloof ik best wel een hekel aan. Daarom vind ik dit nummer ook zo slecht.

#5 De Kraaien – Ik Vind Je Lekker
Dit nummer van de Haagse MC’s van De Kraaien behoort zeker weten tot de slechtste nederhop (en überhaupt de slechtste) tracks van 2012. Bah, wat een slechte raps en wat een rare videoclip. Instrumentaal daarentegen is wel goed.

#4 Triggerfinger – I Follow Rivers
Halverwege 2011 kwam I Follow Rivers van de Zweedse zangeres Lykke Li uit, en werd later een hit onder de remix van The Magician. En toen bedacht de Belgische band Triggerfinger om het nummer te coveren. Dit zorgde voor een grote nummer 1-hit, terwijl Lykke Li niet op #1 heeft gestaan…

#3 Lana Del Rey – Video Games
Verrassing, Lana Del Rey staat niet op nummer 1! Maar ik heb me wel enorm geërgerd aan dit nummer in 2012. Sterker nog, ik heb me geërgerd aan alle singles van Lana Del Rey! Ze staat dan ook niet voor niets vier keer genoteerd in deze lijst!

#2 YS – Uhh Uhh
Deze Nijmeegse “rapper” staat sinds kort bekend om drie dingen: het verkopen van “YS-truien”, opkoping van hitlijsten zoals iTunes, en het hebben van een fake fanbase, vooral door gekochte volgers op Twitter. Dit is toch echt wel bijna het slechtste wat je kunt hebben qua muziek. Tenminste… als je dit muziek kan noemen.

#1 Mr. Polska & Boaz v/d Beatz – Hausa Wausa
Nog zo’n rapper die niet echt heel veel goeds aan de muziekwereld toevoegd. Hausa Wausa (wat die titel dan ook mag betekenen) is een enorm slecht nummer, en tevens het, tot nu toe, enige nummer dat een 1,0 als cijfer heeft gekregen op dit blog.

Dit was de ‘Worst of 2012’-lijst van 2012! Maar geen zorgen, er zijn de komende vier dagen nog genoeg jaaroverzichten en lijstjes te zien op dit blog!

 

Advertisements
This entry was posted in bestof2012, specials. Bookmark the permalink.

One Response to Special: Worst of 2012 – deel 3

  1. Pingback: Worst of 2013 | Flip Music

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s