Special: Worst of 2012 – deel 2

Heerlijk, het is weer het einde van het jaar. Dit gaat natuurlijk gepaard met veel lijstjes! Niet alleen de lijstje met het beste van 2012 komen aan bod in deze periode, maar ook de slechtste nummers komen voorbij! Vandaag: Worst of 2012 deel 2: 20 t/m 11!

#20 Lana Del Rey – Blue Jeans
Welkom bij het tweede deel van deze ‘Lana’… eh… ‘Worst of 2012’ lijst! Tja, dat er veel Lana Del Rey in staat, heb je waarschijnlijk al begrepen! Dit is één van haar singles: Blue Jeans.

#19 Lana Del Rey – Born To Die
Na deze vinden we deze zekere Elizabeth Grant eventjes niet meer terug in deze lijst. De plaat begint en je hoort gelijk weer het despressieve koeiengeluid van Del Rey. Het is wat mij betreft de op één na vreselijkste single van haar. Dat wil dus zeggen dat er in de top 10 nog eentje staat!

#18 Taylor Swift – We Are Never Ever Getting Back Together
Al sinds 2006 is ze één van de populairste country-artiesten van de wereld. Maar hoe? Ze zingt constant alleen maar over zij en haar liefdesproblemen, zo ook bij (de overigens lange titel) We Are Never Ever Getting Back Together. Blijkbaar is het een goed nummer… maar ik zie dat even niet in bij deze.

#17 YS ft. Rasskulz – Goed Ontmoet
Dit is toch wel het laagste niveau wat je kunt hebben binnen de nederhopscene: een (wannabe)rappertje dat door middel van fraude en opkoping hoog in de iTuneshitlijst staat.  Ook is zijn fanbase grotendeels nep, want hij koopt zijn volgers. Gelukkig is hij de afgelopen twee á drie maanden minder actief en verkoopt alleen nog “Ys-truien”.

#16 Jan Smit & Roos van Erkel – Sla Je Armen Om Me Heen
Jan Smit en Roos van Erkel spelen de rollen van Vincent en Eva in de nieuwe film Het bombardement, dat gaat over de bombardement op Rotterdam in 1940. Ik twijfel over twee dingen: 1) kan Jan Smit wel acteren? en 2) kan Jan Smit niet beter stoppen met zingen?

#15 Kodaline – All I Want
Ineens waren ze er dit jaar, de Ierse groep Kodaline met hun nummer All I Want. Het is kort gezegd gewoon een vreselijk saai nummer, klaar.

#14 Sandra van Nieuwland – Keep Your Head Up
Over deze The Voice of Holland-deelneemster heb ik het in een ander artikel al uitgebreid gehad. Met deze cover van Ben Howard stond ze twee weken op nummer 1 in de Nederlandse Top 40.

#13 Nielson – Beauty & De Brains
Talentenjachten, ze vliegen je elk jaar weer om de oren. Zo ook De beste singer-songwriter  van Nederland, waar Nielson tweede werd, maar wel het succesvolste werd. Vreselijk nummer, heet lijkt wel heel slecht vertaald uit het Engels ofzo…

#12 Muse – Survival
Survival is het officiële themanummer van de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Zo slecht ben ik niet van Muse gewend, ze kunnen beter!

#11 John Mayer – Shadow Days
Al sinds Heartbreak Warfare interesseert John Mayer me niet zo, met zijn saaie nummers. Hij is een soort mannelijke Lana Del Rey. Of is dat een beetje te erg om te zeggen? Hoe dan ook, hij heeft zich nog net buiten de top 10 weten te houden dit jaar.

Later deze week komt de grand finale, met de 10 allerslechtste tracks van 2012!

Advertisements
This entry was posted in bestof2012, specials. Bookmark the permalink.

One Response to Special: Worst of 2012 – deel 2

  1. Pingback: Worst of 2013 | Flip Music

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s