Over de grenzen: week 52-2012

In de nieuwe rubriek ‘Over de grenzen’, laat ik je kennismaken met nummers die in andere landen goed scoren in de nationale hitlijst en de iTunes Top 100.

Verenigd Koninkrijk
In 1989 gebeurde er iets vreselijks in het Hilsborough station in Sheffield, Engeland. Op 15 april dat jaar werden in een stormloop 89 mensen doodgedrukt. Ten nagedachtenis brachten een aantal artiesten, waaronder Melanie C, Robbie Williams, Eliza Doolittle en Paloma Faith onder de naam “The Justice Collective” de single He Ain’t Heavy, He’s My Brother uit. Dit nummer staat deze week op nummer 1 in de Britse charts.

Verenigde Staten
Op 18 december was de finale van de Amerikaanse versie van The Voice. And the winner is… Cassadee Pope! Ze is tevens de hoogste nieuwkomer in de Billboard Hot 100 van deze week, met haar derde single Stupid Boy.

Nieuw-Zeeland
Door naar de volgende talentenjacht, want in Nieuw-Zeeland is het tweede seizoen van New Zealand‘s Got Talent deze week afgelopen. Winnares: Clara van Wel, een pas 15-jarige zangeres. In de Nieuw-Zeelandse Top 40 komt ze deze week binnen met drie nummers. Dit is de hoogste ervan:

Zwitserland
Rammstein scoorde voor het laatst in Nederland in een hit 2009, maar ze scoren in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk nog steeds! De single Mein Herz brennt kwam eerder al binnen in de Oostenrijkse en Duitse chart, maar deze week zijn ze hoogste binnenkomer in de Zwitserse Top 75!

Wereld
Iedere week bekijken we ook welk nummer wereldwijd het beste scoort in iTunes. Vorige week was dat Scream & Shout van Will.I.Am & Britney Spears, en ook deze week is dit de populairste plaat van de wereld, al scheelt het maar 1% met de nummer twee!

Een aantal iTunes-posities van Scream & Shout!
Verenigd Koninkrijk: #3
Verenigde Staten: #4
Nederland: #1
België: #1
Ecuador: #32
Estland: #21
Frankrijk: #1
Indonesië: #75

Tot volgende week!

Advertisements
This entry was posted in Over de grenzen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s