Special: De slechtste artiest van 2012

Nog een week, en dan is het Kerst. Heerlijk! En voor dat je het weet, is het jaar alweer afgelopen. Vanaf vandaag t/m 1 januari 2013 iedere dag een special op Flip Music! Vandaag geef ik de ‘award’ weg voor de Slechtste artiest van 2012!

Binnenkort komt mijn lijstje met de slechtste platen van 2012, maar nu dus de slechtste artiest. Ik heb een top 3 gemaakt van de artiesten waar ik me dit jaar het meest aan heb geïrriteerd!

#3 – Yellow Claw
Eén van de beste Nederlandstalige artiesten is Gers Pardoel. Voor de rest vind ik bijna iedereen slecht. En de allerslechtste Nederlandstalige act van dit jaar vind ik Yellow Claw. Een dj die dit jaar onze Top 40 veroverde, samen met rappers als Mr. Polska en Sjaak. Allereerst dit jaar met de tot hype uitgegroeide Krokobil. Dacht je dat je van Yellow Claw af was, komen ze wéér in de Top 40 met Nooit Meer Slapen, een single die zelfs slechter is dan Krokobil…

#2 – Sandra van Nieuwland
Op 24 augustus begon het gezeik weer, The Voice of Holland. Alleen dit jaar werd het een stapje erger: al vanaf de eerste aflevering komt er van alles wat met TVOH te maken heeft, in de iTunes Top 100. En vanaf de allereerste week stond de 35-jarige deelneemster Sandra van Nieuwland met minimaal één plaat in de top 5 van iTunes. Ze scoorde in september met haar auditienummer More, en kwam tot de 3e positie in de Nederlandse Top 40. En opvolger Keep Your Head Up stond zelfs twee weken op één! “En nu gaat dat mens te ver”, dacht ik. Ook brak van Nieuwland diverse records in de Nederlandse Single Top 100. Ze was namelijk de eerste persoon ooit met vier nummer 1-hits in drie maanden tijd in de Single Top 100. Voor More kreeg ze 2x Platina, Keep Your Head Up werd enkel Platina, Beggin’ en New Age werden beiden Goud. Ook stond Sandra op #1, #2 én #3 in de Single Top 100, en verbrak hierbij het record van Mud, Olivia Newton, Puff Daddy en The Beatles. Dit wil zeggen dat ze op één gebied beter is dan The Beatles. Althans, volgens iedereen die die platen van haar koopt, want ik vind dat dus écht niet!
Over een paar dagen komt het album van Sandra van Nieuwland uit (héél slim, want John de Mol wil natuurlijk snel geld binnenhalen), en alsof dat nog niet allemaal genoeg is, is haar nieuwe single Venus deze week Alarmschijf op 538 (gekocht *kuch* John de Mol *kuch*).

Nummer #1!
Heel kort en krachtig: Lana Del Rey. Ze verscheen eind vorig jaar opeens in de hitlijsten met haar single Video Games. En daarna volgden er in 2012 nog een aantal singles, die (gelukkig) alleen buiten Nederland scoorden. Ik vind het erg knap van Lana dat ze toch elke keer weer weet te scoren met haar depressieve kop. En de muziek die ze maakt is ook te depressief voor woorden, je zou er zo mee in slaap kunnen vallen.
Tot grote blijdschap van Lana Del Rey-haters zoals ik, maakte ze dit najaar bekend dat ze zou stoppen als zangeres. Misschien werd ze wel depressief van haar eigen muziek! Helaas kwam in november nog wel de EP Paradise uit, met daarop de single Ride (ook om depressief van te worden), en helaas zal er in ieder geval nog een tweede release komen in 2013: Cola.

Oké, wel genoeg gezeurd voor nu. Morgen komt óf nog een lijstje / terugblik van 2012 online, óf deel 2 van de rubriek Hitlijstland. Tot morgen!

Advertisements
This entry was posted in bestof2012, specials. Bookmark the permalink.

One Response to Special: De slechtste artiest van 2012

  1. Pingback: Special: Worst of 2012 – deel 2 | Flip Music

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s