Over de grenzen: week 51-2012

In de nieuwe rubriek ‘Over de grenzen’, laat ik je kennismaken met nummers die in andere landen goed scoren in de nationale hitlijst en de iTunes Top 100.

Canada
De Canadese artiesten Simple Plan, Hedley, Lights, Fefe Dobson, Kardinal Offishal, Alyssa Reid en Walk Off The Earth hebben samen de single True Colors opgenomen. Dit is niet voor niets, want ze doen dit onder de naam Artists Against Bullying, en gaat dus over anti-pesten. Voor het goede doel dus, en het is ook nog eens een aardig goed nummer geworden! Ze scoren momenteel goed in iTunes en zullen zeer waarschijnlijk volgende week binnenkomen in de Billboard Canadian Hot 100!

Verenigd Koninkrijk
Gabrielle Aplin is een 20-jarige Britse zangeres die bekend is geworden door het coveren van nummers op YouTube. Dit jaar bracht ze haar debuutsingle The Power of Love uit, een cover van het nummer van Frankie Goes To Hollywood. Ze stond hier mee op nummer 1 in de Britse hitlijsten!

Zweden
Darin Zanyar is een populaire Zweedse popzanger die zowel in het Zweeds als in het Engels zingt, met vier nummer 1-albums op zijn naam in Zweden, en drie nummer 1-hits, waaronder zijn cover van Coldplay’s Viva La Vida. Zijn laatste single heet Astrologen, wat Zweeds is voor astroloog. Het nummer staat momenteel op #1 in de Zweedse iTunes Top 100, en op de 4e positie in de Singles Top 60.

Denemarken
In een ander deel van Scandinavië vinden we rapper, R&B en raggae-zanger Shaka Loveless. Met zijn debuutsingle Tomgang scoorde hij een nummer 1-hit!

Wereldwijd
Iedere week bekijken we ook welk nummer wereldwijd het beste scoort in iTunes. In week 49 was dit Scream & Shout van Will.I.Am & Britney Spears, en vorige week Bruno Mars met Locked Out Of Heaven. En deze week lukt het Will & Britney weer bovenaan te staan! Maar wel met Rihanna en Bruno Mars vlak achter hun, dus misschien volgende week wel weer een nieuwe nummer 1.

Een aantal iTunes posities van Scream & Shout:
Verenigde Staten #4
Verenigd Koninkrijk #3
Nederland #4
België #1
Finland #6
Brazilië #9
Zweden #12
Canada #1

Tot volgende week!

Advertisements
This entry was posted in Over de grenzen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s