Album review: Bruno Mars – Unorthodox Jukebox

Peter Gene Hernández is in 1985 geboren in de Hawaiiaanse hoofdstad Honolulu. Onder zijn artiestennaam Bruno Mars scoorde hij zijn eerste grote hit in 2010, met B.o.B’s debuutsingle Nothin’ On You. Deze stond op nummer 1 in Nederland, evenals Billionaire van Travie McCoy, waar Mars ook op te horen was. Later dat jaar kwam Bruno met zijn debuutalbum Doo-Wops & Hooligans, waarop de enorme hit Just The Way You Are stond. Dit nummer wist maarliefst 11 weken bovenaan de Nederlandse Top 40 te staan. Brunohiermee met drie verschillende singles in één jaar op nummer 1 in ons land.

Ook opvolgers Grenade en The Lazy Song waren grote successen. Marry You en It Will Rain werden matige hits. Daarna ‘verdween’ Bruno Mars even, en werd later bekend dat hij bezig was met zijn tweede album: Unorthodox Jukebox.

Met leadsingle Locked Out Of Heaven scoort Bruno Mars zijn derde nummer 1-hit in de Verenigde Staten en Canada, en ook in de rest van de wereld is het een hit. Met ruim één miljoen verkopen is het nummer al Platina in de VS. Young Girls werd in november gekozen als opvolger van deze grote hit.

Een paar dagen geleden kwam het album Unorthodox Jukebox uit. Het nummer bevat 10 tracks, en nog vijf extra op de deluxe editie. Het is geproduceerd door o.a. The Smeezingtons, Mark Ronson en Diplo. Hieronder de tracklist met cijfers die ik voor de tracks geef.

01. Young Girls 7,5
02. Locked Out Of Heaven 9,5
03. Gorilla 5,5
04. Treasure 7,0
05. Moonshine 6,0
06. When I Was Your Man 8,5
07. Natalie 8,5
08. Show Me 8,0
09. Money Makes Her Smile 8,5
10. If I Knew 6,5

Het is een topalbum! Wat me opvalt aan het album, is dat er ook nummers op staan waar een beetje raggae in zit. Het album scoort geweldig goed, namelijk een 7,55. En dat mag nét naar boven afgerond worden, dus wordt een 8 voor Unorthodox Jukebox! Dit is het hoogste cijfer dat ik ooit heb gegeven voor een album op dit blog.

Cijfer: 8,0
Genre(s): pop, R&B, soul, reggae
Label: Atlantic

Advertisements
This entry was posted in Albumreviews, Reviews and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Album review: Bruno Mars – Unorthodox Jukebox

  1. Pingback: Review: Bruno Mars – When I Was Your Man | Flip Music

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s