From The East – Needin’ The Love

Heb je Ilse DeLange wel eens op een dancetrack gehoord? Daar komt dan nu verandering in. From The East is een (waarschijnlijk eenmalig) project van drie mensen uit het oosten van Nederland (vandaar de naam From The East). Dit zijn: Ilse DeLange, zij scoorde in 1998 haar eerste Top 40-hit met I’m Not So Tough, en in 2005 scoorde ze haar eerste en enigste nummer 1-hit met Miracle. Haar meest recente hit is We Are One, deze staat op dit moment in de Tipparade genoteerd.Ilse scoorde jammer genoeg alleen in Nederland, en in België slechts twee tip-noteringen.

Tweede artiest (ik kan beter act zeggen), zijn de heren van het dj- en producersduo Bingo Players. Paul Bäumer en Maarten Hoogstraten zijn sinds 2006 actief als de Bingo Players, en scoorden in 2011 een zomerhit met Cry (Just A Little). Dit nummer bevat een sample van Brenda Russell’s Piano In The Dark uit 1988. Met Don’t Blame The Party scoorden de twee nog een hele kleine Top 40-hit, en lijken nu opnieuw te gaan scoren met een vervolg op hun single Rattle, genaamd Get Up (Rattle), waarbij ook de Amerikaanse groep Far East Movement meedoet.

Nummer 3 is Eddy Zoëy, radio- en televsiepresentator, ook Nederlands. Ook is hij zanger en gitarist, maar is bekender als presentator.

Needin’ The Love van From The East klinkt geweldig, met de dancemuziek van Bingo Players gecombineerd met het zingen van Ilse DeLange. Waar Eddy Zoëy op deze track te bekennen is? Geen idee. Misschien co-produceert hij de track, of zingt hij een beetje op de achtergrond. Tegenwoordig vind ik Ilse DeLange niet meer zo goed als vroeger, maar op deze dancetrack klinkt ze goed! Zeker één van de beste Nederlandse producties van dit jaar.

Cijfer: 7,0
Genre(s): dance
Album: (geen)

From The East singles discografie:

  • Needin’ The Love (2012)

From The East studio albums discografie:
– (tot nu toe) geen bekend.

Advertisements
This entry was posted in Reviews and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s