Review: Conor Maynard ft. Wiley – Animal

Op 20 mei 2006 startte de Engelse Conor Maynard zijn YouTube-kanaal. Op dat kanaal zong hij nummers. Zijn eerste nummer was Breathe van de, ook Engelse, zanger Lee Carr. Na het coveren van Ne-Yo’s Beautiful Monster, werd Ne-Yo zijn zangcoach, en er volgde gelijk bekendheid voor Conor: dit jaar won hij de MTV’s Brand New for 2012 award. In maart kwam Maynard’s eerste single Can’t Say No uit. Dit nummer piektein de Britse chart op de 2e positie, In Ierland op #13, en in Nieuw-Zeeland op nummer 21. Samen met Turn Around en Vegas Girl stond dit nummer op Conor Maynard’s debuutalbum Contrast, dat afgelopen zomer uitkwam. Op het album staat songs met Ne-Yo (Turn Around), en Rita Ora (Better Than You).

Ook staat het nummer Animal op het album. Dit popnummer zal gelden als de vierde single van Conor Maynard. Er is één verschil tussen de album- en de singleversie, en dat is dat rapper Wiley op de singleversie te horen is, en niet op de albumversie. Wiley, wiens echte naam Richard Kylea Cowie is, is al sinds 2004 actief. Hij scoorde in het Verenigd Koninkrijk in 2008 een hit met Wearing My Rolex. Dit jaar scoorde hij zijn eerste nummer 1-hit met het nummer Heatwave.

Wat mij betreft, is het een goede keus geweest om Wiley mee te laten rappen op Animal, want hij maakt de track compleet. Wat sommige nummers van Conor Maynard willen wel eens saai en eentonig zijn…

Cijfer: 6,0
Genre(s): pop, rap
Album: Contrast

Conor Maynard singles discografie:

  • Can’t Say No (2012)
  • Vegas Girl (2012)
  • Turn Around – ft. Ne-Yo (2012)
  • Animal – ft. Wiley (2012)

Conor Maynard studio albums discografie:

  • Contrast (2012)
Advertisements
This entry was posted in Reviews and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s