Review: Cro – Einmal Um Die Welt

De Duitse rapper Carlo Waibel is een beetje een vreemd persoon. Hij noemt zichzelf Cro, draagt vaak een panda-masker tijdens concerten en in videoclips, en zijn muziekstijl is, volgens hem ‘raop’, een kruising tussen pop en rap. Nog iets anders vreemds aan deze man is dat zijn geboortejaar zo ongeveer onvindbaar is. Zo staat op onder andere Wikipedia 31 januari vermeld, zonder het jaar erachter.

Behalve vreemd zijn, kan Carlo Waibel ook nog rappen. Hij is sinds dit jaar actief in de muziekwereld, en won al twee ‘1LIVE Krone’ awards, één Bambi Award, en hij won ook de MTV EMA’s in de categorie ‘Best German Act’.
Na drie mixtapes bracht Cro in juli dit jaar zijn debuutalbum Raop (waar de naam vandaan komt, zie het eerste tekstgedeelte van deze review). Cro bracht Easy als eerste single uit. Dit nummer redde het tot de 2e positie in Duitsland, 4e in Oostenrijk en nummer 28 in Zwitserland. Het nummer Du volgende (ook #2 in Duitsland), en vervolgens King of Raop, Meine Zeit en de nieuwe single Einmal Um Die Welt.

Eenmaal om de wereld zit er voor de beste man niet in, aangezien hij alleen scoort in de Duitstalige landen (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland). Maar om Cro enige kans te geven om buiten de Duitse taalgrenzen te scoren, behandel ik hem toch in deze review. Natuurlijk omdat het een leuk nummer is. Behoort zeker weten tot de beste Duitstalige nummers van 2012!

Cijfer: 6,0
Genre(s): rap, pop
Album: Raop

Cro singles discografie:

  • Easy (2012)
  • Du (2012)
  • King of Raop (2012)
  • Meine Zeit (2012)
  • Einmal Um Die Welt (2012)

Cro studio albums discografie:

  • Raop (2012)

 

Advertisements
This entry was posted in Reviews and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s