Review: Karmin – Sleigh Ride

Artiesten die via YouTube bekend worden, het gebeurt zo nu en dan. Zo ook bij de Amerikaanse Amy Heidemann en Nick Noonan, die samen het popduo Karmin vormen. Ze werden bekend door covers op hun YouTube-kanaal. Vooral de covers van 6 Foot 7 FootSuper Bass en Look At Me Now werden heel vaak bekeken. Eind 2011 kwam Karmin met hun eerste niet-cover Crash Your Party, dit nummer kwam tot #30 in de Amerikaanse Popchart. Het de tweede singleBrokenhearted scoorden ze beter Dit nummer stond in de top 10 van zowel Nieuw-Zeeland als het Verenigd Koninkrijk. Iets minder succesvolle singles erna waren I Told You So en Hello.

Over ongeveer twee weken is het alweer Kerstmis, dus veel artiesten komen met hun kerstnummer. Zo ook Karmin! Ze premieerde een week geleden het nummer Sleigh Ride. Waarschijnlijk klinkt dit nummer je bekend in de oren, want het stamt alweer uit 1946! In dat jaar componeerde Leroy Anderson het, en een aantal jaar later kwamen er vocalen bij.
Sinds dien is het één van de populairste nummers om te coveren. Dit is door de jaren heen al gedaan door bekende namen, zoals Ella Fitzgerald, The Muppets, TLC, Spice Girls en Hilary Duff. Dit jaar is het nummer ook nog gecoverd door de band Fun.

Het bekende instrumentaal is natuurlijk sowieso al leuk. Nu nog naar de rest kijken! Het nummer begiint met Nick Noonan die ,,Get It Up, Get It Up, Get It Up” roept. Even later begint Amy te zingen. Amy Heidemann zingt altijd perfect, al zingt ze af en toe een tikkeltje vals. Minpuntje aan het nummer is overigens dat het niet echt een refrein heeft. Alleen het eerdergenoemde ,,Get It Up”. Na het tweede couplet is het de beurt aan Nick, die normaal gesproken weinig zingt in de nummers van Karmin, en alleen veel produceert, maar in dit nummer is dat dus anders! En geen Karmin-nummer zonder een rap, dus ook in Sleigh Ride is een rap te horen.

Kortom, een leuk popnummertje, en leuk voor de Kerst!

Cijfer: 8,0
Genre(s): pop, kerstmuziek
Album: (geen)

Karmin singles discografie:

  • Crash Your Party (2011)
  • Brokenhearted (2012)
  • I Told You So (2012)
  • Hello (2012)
  • Sleigh Ride (2012)

Karmin EP discografie:

  • Inside Out (2010)
  • The Winslow Sessions (2011)
  • Hello (2012)
Advertisements
This entry was posted in Reviews and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s