Review: Studio Killers – All Men Are Pigs

Wat hebben Ryan Shaw, The Fratellis, Jordy van Loon, Jamie Lidell, The Chemical Brothers en Martin Solveig met elkaar te maken? Ze zijn allemaal al eens een keer de meest aangevraagde plaat geweest tijdens de Serious Request-actie van 3FM. Dit is een actie waarbij drie dj’s van radiozender 3FM zes dagen lang in een glazen huis zitten, en niet eten. Er worden 24 uur per dag verzoekplaatjes gedraaid, het het is voor een goed doel.

In 2011 was dé Serious Request-hit Ode To The Bouncer van de Deense groep Studio Killers. Deze ex-nummer 1-hit is een virtuele band bestaande uit drie karakters: Cherry (de hoofdzangeres), Goldie Foxx en Dyna Mink. De persoon achter de Studio Killers is James Reynolds. Deze man mixte eerder nummers voor o.a. Tinie Tempah, Mika, Snoop Dogg, Jessie J en Conor Maynard.

Ode To The Bouncer stond één week op nummer 1 in de Nederlandse Top 40. Daarna verdwenen de Studio Killers uit de hitlijsten, en de virtuele band kon ‘eendagsvlieg’ worden genoemd.  Halfverwege dit jaar kwam tweede single Eros And Apollo uit, wat een iets matiger nummer was.

Nu zijn de Studio Killers terug met een nieuwe single: All Men Are Pigs! Het liedje gaat erover dat wij, mensen, varkens zijn. Maar die titel hoef je niet zo serieus te nemen, want het is een redelijk nummer, veel beter dan verwacht! Wat mij betreft kunnen ze weer een hitje scoren komend jaar!

Cijfer: 5,5
Genre(s): elektropop
Album: (geen)

Studio Killers singles discografie:

  • Ode To The Bouncer (2011)
  • Eros And Apollo (2012)
  • All Men Are Pigs (2012)

Studio Killers studio albums discografie:
– geen albums

Advertisements
This entry was posted in Reviews and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s