Album review: Nicki Minaj – Pink Friday: Roman Reloaded – The Re-Up

Onika Tanya Maraj, beter bekend als Nicki Minaj, rapte een tijd terug in de rapgroep Hoodstars, die inmiddels gestopt is. In 2007 bracht ze haar eerste mixtape uit, Playtime Is Over. Volgende mixtapes in 2008 en 2009 waren Sucka Free en Beam Me Up Scotty. Aan deze mixtapes werkten o.a. Lil’ Wayne, Gucci Mane en Drake mee.
In het voorjaar van 2010 bracht ze haar eerste échte single uit: Massive Attack. Haar échte Amerikaanse debuutsingle was Your Love.

In Nederland kreeg Nicki Minaj in 2010 bekendheid met Check It Out, dat de Radio 538-Alarmschijf pakte, samen met Will.I.Am. Maar in het voorjaar van 2012 scoorde ze solo pas echt goed in ons land met de hit Starships, en opvolger Pound The Alarm een klein hitje.

Starships is de leadsingle van het album Pink Friday: Roman Reloaded, dat een soort re-release is van het in november 2010 gereleasde Pink Friday.
De naam Pink Friday lijkt Nicki erin te willen houden, want deze maand kwam Pink Friday: Roman Reloaded – The Re-Up uit, met daarop acht nieuwe tracks, waaronder de singles Va Va Voom, The Boys en Freedom. En in 2013 schijnt Nicki zelfs te komen met een ‘re-re-re-release’ genaamd Pink Friday: The Pink Print.

Ik gaf een cijfer voor de acht nieuwe tracks:
01. Up In Flames 4,5
02. Freedom 5,5
03. Hell Yeah – ft. Parker 2,5
04. High School – ft. Lil’ Wayne 3,0
05. I’m Legit – ft. Ciara 3,0
06. I Endorse These Strippers – ft. Tyga & Thomas Brinx 2,0
07. The Boys – ft. Cassie 6,5
08. Va Va Voom – 8,5

Op de singles na, is er niks aan, dit album! Een verdiende 4,43/10

Cijfer: 4,5
Genre(s): Hip hop, R&B, pop
Label(s): Young Money, Cash Money, Universal Republic

Nicki Minaj singles discografie:

  • Massive Attack (2010)
  • Your Love (2010)
  • Check It Out (2010)
  • Right Thru Me (2010)
  • Moment 4 Life (2010)
  • Roman’s Revenge (2011)
  • Did It On ‘Em (2011)
  • Girls Fall Like Dominoes (2011)
  • Super Bass (2011)
  • Fly (2011)
  • Starships (2012)
  • Right By My Side (2012)
  • Beez In Da Trap (2012)
  • Pound The Alarm (2012)
  • The Boys (2012)
  • Va Va Voom (2012)
  • Freedom (2012)

Nicki Minaj studio albums discografie:

  • Pink Friday (2010)
  • Pink Friday: Roman Reloaded (2012)
  • Pink Friday: Roman Reloaded – The Re-up (2012)
  • Pink Friday: Pink Print (2013)
This entry was posted in Albumreviews, Reviews and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s