Album review: One Direction – Take Me Home

The Jackson 5, Backstreet Boys, *NSYNC, Take That… allemaal voorbeelden van boybands die vroeger populair waren. De (vooral vrouwelijke) tieners van tegenwoordig gaan helemaal los op de Engelse boyband One Direction! Deze Engels-Ierse boyband, gevormd in Londen in 2010, deed in dat jaar mee met de Britse versie van The X Factor. One Direction werd uiteindelijke derde, en eindigde achter Matt Cardle en Rebecca Ferguson.

One Direction bestaat uit vijf jongens: Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles en Louis Tomlinson. In 2011 brachten ze hun debuutalbum Up All Night uit, met daarop debuutsingle What Makes You Beautiful, die op nummer 1 stond in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, en de 4e positie haalde in de Verenigde Staten. Tussensingletje Gotta Be You kwam voorbij, en daarna de tweede hit: One Thing. Dit keer geen nummer 1, maar wel goed voor een negende positie in de Britse Top 40. More Than This scoorde weer even iets minder, en toen kwam knaller Live While We’re Young! Gek genoeg de eerste track van One Direction die binnenkwam in de Nederlandse Top 40. Nummer 1 werd gehaald in Nieuw-Zeeland en Ierland. De gloednieuwe opvolger van deze hit heet Little Things, en kwam deze week op de 2e positie binnen in de Ierse Singles Top 50.

Live While We’re Young en Little Things staan beiden op een nieuw album: Take Me Home. Het album is deze week pas uitgekomen, en staat nu al op #1 in Ierland, België, Zweden én Nederland! Zie hieronder de tracklist met gegeven cijfers!

01. Live While We’re Young 8,0
02. Kiss You 6,0
03. Little Things 5,0
04. C’Mon C’Mon 6,0
05. Last First Kiss 5,5
06. Heart Attack 5,0
07. Rock Me 6,0
08. Change My Mind 4,0
09. I Would 6,5
10. Over Again 5,0
11. Back For You 6,5
12. They Don’t Know About Us 5,5
13. Summer Love 4,0

Het uiteindelijke cijfer voor dit album is een 5,62, en scoort daarmee nét een voldoende! Take Me Home is geproduceert door o.a. Cirkut, Dr. Luke en Shellback.

Cijfer: 5,5
Genre(s): Dancepop, soft rock, pop
Label(s): Syco, Columbia

Hieronder vindt je een album sampler van het album. Dit is de Yearbook Edition, met vier extra tracks!

Advertisements
This entry was posted in Albumreviews, Reviews and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s