Review: Little Mix – DNA

Meidengroepen, girlbands, girl groups (hoe je het ook wilt noemen), wie kent ze niet. Bekende meidengroepen zijn Girls Aloud, Sugababes, AKB48, TLC, Destiny’s Child, en de bestverkopende groep: Spice Girls. Veel meidengroepen zijn gevormd in het Verenigd Koninkrijk, waaronder ook Little Mix. Deze groep, bestaande uit Perrie Edwards, Jade Thirwall, Jessy Nelson en Leigh-Anne Pinnock, is gevormd in 2011 en deed in hetzelfde jaar mee met de talentenjacht The X Factor.Uiteindelijk wisten ze het publiek te veroveren met hun single Cannonball, en wonnen ze het programma.

Cannonball stond op nummer 1 in het Verenigd Koninkrijk én Ierland, evenals opvolger Wings. De laatstgenoemde werd ook #3 in Australië en kwam in Nieuw-Zeeland tot de 15e positie. En precies vandaag komt de derde single van de groep uit: DNA.
Over een paar dagen, op 19 november om precies te zijn, komt het gelijknamige album DNA uit. Dit is het debuutalbum van Little Mix. Op dit album komen twaalf nummers te staan.

Ik vond Wings nog er ‘talentenjacht-achtig’, maar dat is DNA niet meer, gelukkig. Het is een leuk dancepopnummertje, waarvan ik vooral een deel van het refrein steeds in mijn hoofd heb: “It’s in his dna, d-d-d-dna. It’s in his dna. And he just takes my breath away, b-b-b-breath away…”

Hopelijk waait het nummer snel over naar Nederland!

Cijfer: 8,0
Genre(s): dancepop, elektropop, dubstep
Album: DNA

Little Mix singles discografie:

  • Cannonball (2011)
  • Wings (2012)
  • DNA (2012)

Little Mix studio albums discografie:

  • DNA (2012)
Advertisements
This entry was posted in Reviews and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s