Review: Nicki Minaj – Freedom

Nicki Minaj, wiens echte naam Onika Tanya Maraj is, is geboren in de eilandengroep Trinidad & Tobago. Pas sinds begin dit jaar in Nicki Minaj een vast begrip in Nederland, maar de eerste single van Nicki, genaamd Massive Attack kwam al uit in 2010. Opvolger Your Love betekende haar echte doorbraak in de Verenigde Staten, waar het tot de 14e positie wist te komen. Dit was tevens ook het eerste nummer van het album Pink Friday, dat Nicki Minaj in november 2010 uitbracht. Ook stond het nummer Check It Out, een collab met Will.I.Am, erop. In Nederland pakte het nummer op Radio 538 de Alarmschijf, en kwam tot de 27e positie in de Top 40. In dit voorjaar kwam Nicki Minaj ineens met een popdance-single. Dit deed haar goed, want het werd haar grootste hit ooit. Van al de voorgaande hiphopnummers van Nicki moest Nederland het niet hebben. Maar Starships haalde zelfs de top 5 van de Nederlandse Top 40! Hierna bracht Nicki Minaj telkens een pop én hiphopsingle uit. Right By My Side en Beez In Da Trap waren leuke nummers, maar haalden onze Top 40 helaas niet. Opvolger (een popdance-nummer…) Pound The Alarm redde het nét tot de lijst.

Na Va Va Voom en The Boys brengt Nicki Minaj alweer haar zevende single dit jaar uit! Freedom zal verschijnen op de re-re-release van haar album Pink Friday.

Dit keer heeft Nicki het anders aangepakt, want Freedom is een single die je kunt rekenen onder het popgenre, maar het is ook hiphop! Het nummer bestaat uit gerapte coupletten, en een tamelijk rustig refrein. Het nummer is niet zo geweldig als Starships of Va Va Voom maar is zeker niet slecht, maar wel een redelijk nummer. Al zal het niet een groot succes gaan worden in de hitlijsten…

Cijfer: 5,5
Genre(s): Pop, Hiphop, R&B, rap
Album: Pink Friday: Roman Reloaded – The Re-up

Nicki Minaj singles discografie:

  • Massive Attack (2010)
  • Your Love (2010)
  • Check It Out (2010)
  • Right Thru Me (2010)
  • Moment 4 Life (2010)
  • Roman’s Revenge (2011)
  • Did It On ‘Em (2011)
  • Girls Fall Like Dominoes (2011)
  • Super Bass (2011)
  • Fly (2011)
  • Starships (2012)
  • Right By My Side (2012)
  • Beez In Da Trap (2012)
  • Pound The Alarm (2012)
  • The Boys (2012)
  • Va Va Voom (2012)
  • Freedom (2012)

Nicki Minaj studio albums discografie:

  • Pink Friday (2010)
  • Pink Friday: Roman Reloaded (2012)
  • Pink Friday: Roman Reloaded – The Re-up (2013)
This entry was posted in Reviews and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s