Review: Mr. Polska & Boaz v/d Beatz – Hausa Wausa

Nederlandstalige artiesten, je hebt ze in alle soorten en maten. Je hebt Jan Smit, Gerard Joling, Jeroen van der Boom, Frans Duijts, enzovoort. Maar ook zijn er een aantal Nederlandse talige rappers. Bekende voorbeelden zijn The Opposites, De Jeugd van Tegenwoordig en Gers Pardoel. Dan hebben we ook nog Dominik Włodzimierz, beter bekend als de Pools-Nederlandse rapper Mr. Polska. Al sinds zijn ‘doorbraak’ met Vinger Op De Klitter ben ik niet bepaald fan van hem. Ook bracht 1 Miljoen Vrienden hem een beetje bekendheid. Althans, het enige wat hij bracht met dat nummer waren ruim 800.000 views op YouTube, en een zwerm met halve zolen die denken dat ze stoer zijn.

Maar toch vertikt Mr. Polska het weer om te begrijpen dat hij de wereld niet goed doet met zijn muziek, en verscheen hij dit jaar op de track Krokobil, samen met Yellow Claw en Sjaak. Het nummer kwam tot de 12e positie in de Nederlandse Top 40… ik weet nog steeds niet hoe dat heeft kunnen gebeuren.

Na Krokobil en zijn eigen trackgenaamd Soldaatje, heeft Mr. Polska een nieuwe track opgenomen, dit keer samen met Boaz v/d Beat. Het nummer heet Hausa Wausa en het nummer wordt ingeleid door een redelijk instrumentaal. Al snel komt er een irritante verhoogde stem van Polska. Vervolgens begint hij te rappen (voor zover je het rappen kunt noemen), met daaronder een hele irritante beat. Die irritante beat zet zich voort, en ook zijn er irritante instrumentale stukjes in het nummer, die we ook al hoorden in Yellow Claw’s nummer Krokobil. Van mij mag dit nummer per direct de prullenbak in en verbrand worden, en het as mag gestrooid worden in de hoek waar we o.a. Yellow Claw en Ys ook terug kunnen vinden.
Help de muziekwereld, en luister niet naar dit soort rommel. Wanneer je échte muziek hoort, ben je vast veel gelukkiger dan wanneer je naar deze troep luistert.

Het is wel weer goed geweest, door de plee ermee.

Cijfer: 1,0
Genre(s): Nederhop, rap, hiphop

Mr. Polska singles discografie*

  • Soldaatje (2012)

Mr. Polska studio album discografie:
(geen albums)

*) singles genoteerd in een hitlijst.

Advertisements
This entry was posted in Reviews and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Review: Mr. Polska & Boaz v/d Beatz – Hausa Wausa

  1. Pingback: Review: De Kraaien – Ik Vind Je Lekker | Flip Music

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s