Review: Ludacris ft. Usher & David Guetta – Rest of My Life

Ludacris, wiens echte naam Christopher Bridges is, werkte voordat hij aan zijn muziekcarrière begon, als radio-dj bij “Atlanta Hot 97.5”. In 1998 nam hij zijn eerste echte track op, samen met Timbaland. Op het album Tim’s Bio: Life From Da Bassment was Ludacris gastartiest op het nummer Phat Rabbit.
Twee jaar later bracht hij zijn debuutalbum Back For The First Time uit, met als leadsingle What’s Your Fantasy, die piekte op de 21e positie in de Verenigde Staten, en op de nummer 19 in het Verenigd Koninkrijk. Ludacris heeft tot op het heden twee nummer 1-hits in de VS: Stand Up uit 2003, en Money Maker uit 2006. In de Nederlandse Top 40 heeft Ludacris nog nooit een Top 40-hit gescoord. Alleen als gastartiest met: Gossip Folks (Missy Elliot), Baby (Justin Bieber), Tonight I’m F*ckin’ You (Enrique Iglesias), Break Your Heart (Taio Cruz), Little Bad Girl (David Guetta & Taio Cruz), en Yeah! (Usher & Lil’ Jon, 4 weken op nummer 1). Ook ken je vast wel het nummer How Low uit 2009, dit is één van de succesvolste nummers van Ludacris ooit!

Eerder dit jaar bracht Luda de singles Jingalin en Representin’ uit. Deze twee singles komen op het achtste studioalbum van Ludacris, Ludaversal, in maart 2013 uit zal komen. Op het album komt ook een samenwerking met niemand minder dan R&B-zanger Usher en dj David Guetta te staan! Het nummer heet Rest of My Life.

Het nummer begint met de mooie stem van Usher, gevolgd door een rap van Ludacris. Het refrein wordt ingezet en er volgt later een krachtige Guetta beat.
Ik verwachtte eigenlijk veel meer van deze drie topartiesten. Vooral van Usher en David Guetta. Niet dat ze het niet goed doen, want de coupletten die Usher zingt, klinken erg goed, maar de rest is iets minder. Ik weet niet of het nummer een ‘groeiertje’ is, of niet. Maar voor nu is het volgende het cijfer…

Cijfer: 6,0
Genre(s): urban, pop, dance
Album: Ludaversal

Ludacris singles discografie:
* Iets te veel singles om in deze post op te nemen! Kijk hier voor de singles discografie!

Ludacris studio albums discografie:

  • Back For The First Time (2000)
  • Word of Mouf (2001)
  • Chicken-n-Beer (2003)
  • The Red Light District (2004)
  • Release Therapy (2006)
  • Theater of The Mind (2008)
  • Battle of The Sexes (2010)
  • Ludaversal (2013)
Advertisements
This entry was posted in Reviews and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Review: Ludacris ft. Usher & David Guetta – Rest of My Life

  1. hmm buiten de hitjes die jij noemt heeft hij mij nooit echt kunnen overtuigen. Verwacht dan ook niet veel van dit album…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s