Review: Pitbull ft. Christina Aguilera – Feel This Moment

Zeg “Dale”, roep een aantal Spaanse woorden, Noem tenminste vier steden, en gefeliciteerd, je hebt een Pitbull-nummer gemaakt!
Die grap gaat vaak rond op internet, zoals op 9GAG. Maar zo simpel zal het allemaal niet in elkaar steken, want Pitbull scoort aardig grote hits! Armando Christian Pérez, zoals de beste man in het echt heet, is geboren in 1981 in Miami, Florida in de Verenigde Staten.

Pitbull’s eerste nummer was Culo! samen met Lil’ Jon in 2004. Dit nummer kwam tot de 32e positie in het thuisland, en stond op zijn debuutalbum M.I.A.M.I. 
Maar het moment dat Pitbull echt internationaal doorbreekt, ligt vier jaar verder, in 2009! Op het album Rebelution groeit de tweede single I Know You Want Me (Calle Ocho) uit tot één van de zomerhits van dat jaar. Pitbull scoort er nummer 1-hits mee in Vlaanderen, Nederland, Frankrijk, Roemenië, Spanje, Turkije en Israël. Ook opvolger Hotel Room Service wordt een aardig succes. Na Rebelution blijft de aandacht voor Pitbull een beetje weg. Op Armando brengt hij Bon, Bon uit, die een sample (voor zover je het een sample mag noemen) bevat van de Europese zomerhit van 2010, We No Speak Americano! van Yolanda Be Cool. Dit had Pitbull maar beter niet kunnen doen, wat mij betreft….

In juni 2011 nam Pitbull’s succes weer toe, met zijn volgende album: Planet Pit. Leadsingle van het album is Hey Baby (Drop It To The Floor), die aanzienlijk succes had. Het grootste succes werd echter geboekt met opvolger Give Me Everything, samen met Ne-Yo, Nayer en ook onze ‘eigen’ Afrojack. Het nummer stond in veel landen op de 1e positie, waaronder ook in Nederland. Opvolgers Rain Over Me en International Love deden het ook redelijk.

Begin dit jaar kwam Pitbull met de soundtrack voor de film Man In Black III. Deze had succes, maar niet in Nederland. En samen met Get It Started, die nog wel super was, en Don’t Stop The Party, wat echt een vreselijk slecht nummer is, komt het nummer op een nieuw album, genaamd Global Warming

En ook Feel This Moment, met Christina Aguilera. De intro klinkt wel vet, waarop Pitbull het volgende roept: “Mr. Worldwide!”, “Christina Aguilera!”, en nog iets met “Mamita” ofzo. Daarna begint Pitbull te rappen, klinkt ook nog wel goed. Maar als de eerste minuut van het nummer voorbij is, begint Christina Aguilera het refrein te zingen. Een tikkeltje vals en irritant als je het mij vraagt. En daarna lijkt het alsof Pitbull zijn tekst was vergeten in de studio, en heeft besloten de muziek maar aan te zetten, want Pitbull die hoor je niet zo meer. Dus Christina de gilt het refreintje nog een keer, en nog meer muziek. “Mr. Worldwide”, “Christina Aguilera!”, en klaar is het nummer. Het lijkt mij vrij normaal dat een nummer uit twee coupletten, drie refreins en een bridge bestaat, maar blijkbaar dacht onze ‘Mr. Worldwide’ daar anders over.

Pitbull is echt aan het kelderen. Al twee singles achter elkaar die slecht zijn. Erg jammer. Mijn eerste onvoldoende die ik uitdeel voor de review, bij deze!

Cijfer: 3,5
Genre(s): pop, popdance
Album: Global Warming

Pitbull singles discografie:

  • Culo (2004)
  • That’s Nasty (2004)
  • Back Up (2004)
  • Toma (2004)
  • Dammit Man (2004)
  • Everybody Get Up (2005)
  • Bojangles (2006)
  • Ay Chico (2006)
  • Dime – Remix (2006)
  • Be Quiet (2007)
  • Secret Admirer (2007)
  • The Anthem (2007)
  • Go Girl (2008)
  • Sticky Icky (2008)
  • Krazy (2008)
  • I Know You Want Me – Calle Ocho (2009)
  • Hotel Room Service (2009)
  • Shut It Down  (2009)
  • Can’t Stop Me Now (2009)
  • Pearly Gates (2010)
  • Watagatapitusberry (2010)
  • Bon, Bon (2010)
  • Te Cuerpo (2010)
  • Hey Baby – Drop It To The Floor (2010)
  • Give Me Everything (2011)
  • Rain Over Me (2011)
  • International Love (2011)
  • Back In Time (2012)
  • Get It Started (2012)
  • Don’t Stop The Party (2012)
  • Feel This Moment (2012)

Pitbull albums discografie:

  • M.I.A.M.I. (2004)
  • Money is Still a Major Issue – Remix album (2005)
  • El Mariel (2006)
  • The Boatlift (2007)
  • Pitbull: Free Agent – Mixtape (2008)
  • Rebelution (2009)
  • The Streets Are Talking – Mixtape (2009)
  • International Takeover – Mixtape (2009)
  • Mr. Worldwide – Mixtape (2010)
  • Armando (2010)
  • Planet Pit (2011)
  • Original Hits – Compilation album (2012)
  • Global Warming (2012)
This entry was posted in Reviews and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s