Review: Mika – Underwater

Michael Holbrook Penniman, Jr., beter bekend als Mika, is een Britse singer-songwriter. Mika is geboren in Libanon als zoon van een Labinese moeder en een Amerikaanse vader. Toen Mika zeven jaar was, schreef hij zijn eerste liedje, en op 23-jarige leeftijd bracht hij zijn debuutsingle Relax, Take It Easy uit. Het nummer kwam in onder andere Nederland en Frankrijk op nummer 1 terecht. Ook opvolger Grace Kelly scoorde geweldig in de hitlijsten.

Op het album Life In Cartoon Motion stonden ook Lollipop en Big Girl (You Are Beautiful)). Deze twee singles scoorden iets minder, maar zijn wel mijn twee favoriete Mika-nummers. Met het opvolgende album, The Boy Who Knew Too Much, dat in 2009 uitkwam, leek Mika langzaam te verdwijnen uit de muziekwereld. Hij scoorde nog wel matige hitjes, maar niet hele grote.

Na een jaartje geen singles van Mika, kwam hij in 2011 terug met het nummer Elle Me Dit. Dit nummer scoorde alleen in Frankrijk (nummer 1 zelfs), en in Zwitserland. Met de tweede single van het nieuwste album The Origin Of Love, leek hij dit jaar langzaam een beetje terug te komen. Ik heb het natuurlijk over Celebrate.

Half september dit jaar kwam het album The Origin Of Love uit. Eén nummer vond ik toen al te gek: Underwater. En goed nieuws voor mij: in november zal het nummer gereleased worden als volgende single!
Het nummer begint met mooie pianoklanken, en even later begint Mika te zingen met een mooie stem. Het sterke refrein wordt even later mooi opgebouwd.

Mika is helemaal terug? Wat mij betreft wel!

Cijfer: 8,5
Genre(s): pop
Album: The Origin Of Love

Mika singles discografie:

  • Relax, Take It Easy (2006)
  • Grace Kelly (2007)
  • Lollipop (2007)
  • Love Today (2007)
  • Big Girl – You Are Beautiful (2007)
  • Happy Ending (2007)
  • We Are Golden (2009)
  • Blame It On The Girls (2009)
  • Rain (2009)
  • Kick Ass (2010)
  • Elle Me Dit (2011)
  • Celebrate (2012)
  • Underwater (2012)

Mika albums discografie:

  • Dodgy Holiday EP (2006)
  • iTunes Festival: Londen – EP (2007)
  • Life In Cartoon Motion (2007)
  • The Boy Who Knew Too Much (2009)
  • Songs For Sorrow – EP (2009)
  • iTunes Live: Londen Festival ’09 – EP (2009)
  • The Origin Of Love (2012)
This entry was posted in Reviews and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s