Review: Pulcino Pio – Il Pulcino Pio

Michel Teló, Gusttavo Lima en PSY waren dit jaar al behoorlijke hypes. Maar een hype uit Italië? Hebben we die al recent gehad? Nee. We gaan hiervoor terug naar juli dit jaar, toen radio-dj van Radio Globe, een radiozender in Rome, een nummer ‘inzong’. Deze zekere Morgana Giovannetti is een Italiaanse actrice, radio-dj en zangeres, en maakte voor Radio Globe een remake van het kinderliedje Het Kuikentje Pio.

Het kinderliedje is natuurlijk niet Nederlands. Het is Braziliaans en heet O Pintinho. En dat kinderliedje is gecomponeerd door ene Erisvaldo Da Silva in de jaren tachtig.
Het nummer wordt gekenmerkt door dat het eenvoudig en ongecompliceerd is. En het is moeilijk te geloven, maar Il Pulcino Pio, zoals de titel uiteindelijk is geworden, heeft al acht weken op nummer 1 gestaan in Italië, en staat bij het schijven van dit artikel nog steeds op de 1e positie!
Het mag dan wel een kinderliedje zijn, maar wist jij al hoe alle dierengeluiden klinken in het Italiaans? Precies, luisteren dus!

Het liedje is nog niet overgewaaid naar een ander land, maar ik hoop van harte dat dit ook in Nederland een hype gaat worden. Want het is nou eenmaal leerzaam, en goed voor de taalontwikkeling, zullen we maar zeggen.
Ik kan dit nummer natuurlijk een dikke 10 gaan geven, maar ik wil wel een beetje geloofwaardig blijven met dit artikel, dus dat doe ik maar niet! Onderaan de pagina staat zoals altijd een videoclip. Deze zeker weten checken!

Cijfer: 8,5
Genre: kindermuziek, pop
Album: (geen album)


Pulcino Pio singles discografie:

  • Il Pulcino Pio (2012)

Pulcino Pio albums discografie:
Deze artiest heeft nog geen albums

Advertisements
This entry was posted in Reviews and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Review: Pulcino Pio – Il Pulcino Pio

  1. Pingback: Review: Lenka – Everything At Once | Flip Music

  2. Pingback: Review: Pulcino Pio – Het Kuikentje Piep | Flip Music

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s