Review: Justin Bieber ft. Nicki Minaj – Beauty And A Beat

Justin Drew Bieber, zoals zijn volledige naam luidt, is een Canadese zanger, singer-songwriter, producer en acteur, getekend onder de labels Island, RBMG en Schoolboy. Een paar jaar geleden zette Bieber filmpjes van een lokale zangwedstrijd, waaraan hij meedeed, op YouTube. Deze video’s werden opgemerkt door een medewerker van Usher’s platenlabel. Hij liet hem per direct overvliegen naar Atlanta. Eind 2008 tekende Justin Bieber uiteindelijk een platencontract bij Island Records.

Op Bieber’s EP My World stonden zijn eerste singles One Time en One Less Lonely Girl. Deze nummer chartten heel goed. Nederland is nooit zo’n Bieber-land geweest, maar met de leadsingle van zijn album My World 2.0 wist hij in ons land tot de 23e positie te komen. Hij kwam met Baby zelfs tot de 1e positie in Frankrijk. Een leuk feitje tussendoor: De videoclip van het nummer is op YouTube de meestbekeken én meest-gedislikete video allertijden. In de tijden van Baby groeide de jonge Justin uit tot een tieneridool.

Op het album My World 2.0 deed ook Eenie Meenie, een collab met Sean Kingston, het goed. Een paar flops overslaan, brengt ons bij november 2011, toen Bieber zijn kerstalbum Under The Mistletoe uitbracht. Het nummer scoorde ook weer wereldwijd (behalve in ons land, natuurlijk), en kwam in Canada tot de nummer 9.

In juni dit jaar kwam Justin Bieber met zijn derde studioalbum Believe, waarop we een totaal andere Bieber hoorden. Hij was nog steeds dezelfde Bieber, waarbij het onderwerp er altijd op neerkomt dat hij iets zegt over een meisje. Maar vooral een meer volwassen Bieber. Vanaf Believe ben ik Justin Bieber ook meer gaan waarderen als échte artiest, en niet meer als een sukkel die er niks van bakt, en wie ik haat. Zijn leadsingle Boyfriend kwam zelfs in mijn persoonlijke chart. As Long As You Love Me met Big Sean volgde.

En nu zijn we aangekomen bij de nieuwste single Beauty And A Beat. Dit vind ik al sinds het album uit is het beste nummer van Believe. Het door de Duitse Zedd geproduceerde nummer, bevatten eindelijk eens goede coupletten van Bieber, en wordt mooi afgesloten door een bridge van Nicki Minaj.
Voortaan bereikt Justin Bieber niet alleen gillende tienermeiden met zijn muziek, maar ook de ‘normale’ mens.

Cijfer: 8,0
Genre: elektronische dance, teen pop
Album: Believe

Justin Bieber singles discografie:

  • One Time (2009)
  • One Less Lonely Girl (2009)
  • Baby (2010)
  • Eenie Meenie (2010)
  • Somebody To Love (2010)
  • U Smile (2010)
  • Pray (2010)
  • Never Say Never (2011)
  • Mistletoe (2011)
  • Boyfriend (2012)
  • As Long As You Love Me (2012)
  • Beauty And A Beat (2012)

Justin Bieber albums discografie:

  • My World – EP (2009)
  • My World 2.0 (2010)
  • My Worlds Acoustic – Remix album (2010)
  • Under The Mistletoe (2011)
  • Never Say Never: The Remixes – Remix album (2011)
  • Believe (2012)
This entry was posted in Reviews and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s