Review: Marteria, Yasha & Miss Platnum – Lila Wolken

Het gebeurd zo nu en dan dat een Duitstalig nummer komt aanwaaien, hier in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan Peter Fox met Haus Am See Nein Mann! van Laserkraft 3D, die beiden zelfs een paar weken genoteerd stond in de Nederlandse Top 40! En ook nu lijkt dat weer te gaan gebeuren, en wel met het nummer Lila Wolken van Marteria, Yasha & Miss Platnum. En het is weer het zoveelste Duitse nummer dat ik leuk vind… maar zo leuk als deze vind ik een niet-Engelstalig nummer zelden!Marten Laciny, beter bekend als Marteria, is in 1982 geboren in Rostock, Duitsland. Hij is rapper een getekend bij het platenlabel Four Music. En ook Yasha is een rapper, die meestal tracks maakt, samen met Marteria. Aan de plaat doet ook een vrouw mee, en dat is Ruth Maria Renner, beter bekend als Miss Platnum! Leuk feitje, is dat deze Miss voor het eerst een Duits nummer zingt, en dat is Lila Wolken!

Het is een Duits hiphop-nummer dat 1 week op nummer 1 heeft gestaan in de Duitse Musikmarkt Top 100. In Oostenrijk kwam het nummer tot de 39e, en in Zwitserland tot de 43e positie. De videoclip op YouTube is ongeveer zeven miljoen keer bekeken.

Het nummer begint met een mooi muziekje, al gauw gevolgd door wat beats, en vervolgens de rap van Marteria. Vervolgens luidt het refrein: ,,Wir bleiben wach bis die Wolken wieder lila sind (…)”. Wat ongeveer betekend: ”Wij blijven wakker totdat de wolken weer paars zijn”. De tweede rap wordt gedaan  door Yasha, met een iets ‘zwaardere stem’. Aan het eind van het nummer horen we Miss Platnum nog even in de bridge.

Het is een geweldig nummer, er is bijna niets dat slecht is! Grootste Duitstalige hit in Nederland ooit? Ik zeg: ja!

Cijfer: 8,0
Genre: Hip-hop

Marteria singles discografie:

  • Verstrahlt – ft. Yasha (2010)
  • Sekundenschlaf – ft. Peter Fox (2010)
  • Lila Wolken – met Yasha & Miss Platnum (2012)

Marteria albums discografie:

  • Base Ventura (2007)
  • Zum Glück in die Zunkunft (2010)
Advertisements
This entry was posted in Reviews and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Review: Marteria, Yasha & Miss Platnum – Lila Wolken

  1. Robbin says:

    Ik vind rap meestal niet zo’n geslaagd genre. Meestal is het goed voor net een voldoende, zo ook deze, maar ik ben er niet kapot van. Ennuh… Lila is geen paars hè. Dat is gewoon lila. XD

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s