Review: Labrinth ft. Emeli Sandé – Beneath Your Beautiful

Op 21 maart 1989 werd Labrinth geboren als Timothy McKenzie, in Londen. De rapper en singer-songwriter werd bekend op de Britse eilanden dankzij niemand minder van Tinie Tempah, en zijn single Pass Out, waarop Labrinth in 2010 meedeed. Het nummer bereikte de nummer 1-positie in het Verenigd Koninkrijk en kwam tot de 6e plaats in Ierland. In hetzelfde jaar kwam Labrinth met zijn debuutsingle.
Het nummer Let The Sun Shine kwam in zijn thuisland tot de 3e positie.  Zijn tweede single, Earthquake, bracht meer succes. Met de eind 2011 gereleasde single wist hij niet alleen de Britten te veroveren, maar ook in Australië (4e positie) en Nieuw-Zeeland (5e positie) werd zijn twee hit heel populair. Zelfs in Nederland stond het nummer even in de Single Top 100 genoteerd. Hierna verdween Labrinth weer een beetje binnen de Britse grenzen, met de opvolgende singles. Alleen Express Yourself leek heel even te gaan scoren in Nederland, maar dat is jammer genoeg niet gebeurd.

Laatst verscheen alweer de zesde single van Labrinth’s debuutalbum Electronic Earth. Een duet met de Schotse zangeres Emeli Sandé, die je moet kennen van o.a. Heaven en Next To Me. Het nummer, dat mede geschreven is door Mike Posner, is een prachtig popummer. Op Beneath Your Beautiful kiest Labrinth ervoor om niet te rappen, maar te zingen. Of dat wel goed klinkt? Zeker! Het is een mooi duet met goede vocalen van Labrinth, die bijgestaan worden door die (ook mooie) van Emeli Sandé.

Cijfer: 9,0

Labrinth singles discografie:

  • Let The Sun Shine (2010)
  • Earthquake (2011)
  • Last Time (2012)
  • Express Yourself (2012)
  • Treatment (2012)
  • Beneath Your Beautiful (2012)

Labrinth albums discografie:

  • Electronic Earth (2012)
  • iTunes Festival: Londen 2012 (EP – 2012)
Advertisements
This entry was posted in Reviews and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s